Kalevala Koru ja Etelä-Karjalan museo yhteistyöhön

Etelä-Karjalan museo kokoaa uutta kivinäyttelyä yhteistyössä Kalevala Korun ja Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa. Kalevala Koru järjestää näyttelyä varten kansainvälisen kutsukilpailun.

Kalevala Koru
Elämän alku, Marja Suna, Kalevala Koru.
Elämän alku, Marja Suna, Kalevala Koru.Teemu Töyrylä.

Kiven henki - näyttelyssä esitellään kiveä esihistoriassa ja kansainvälisen koruopiskelijakilpailun parhaimmistoa ja siihen liittyy myös kansainvälinen korutaiteilijoiden kutsunäyttely ja Kalevala Korun kivikorunäyttely. Näyttely avataan toukokuussa 2011.

Näyttelyyn kootaan noin kahdenkymmenen kansainvälisen korutaiteilijan ja –suunnittelijan teoksia kivestä.

Kalevala Koru on käynnistänyt kansainvälisen korualan opiskelijoille suunnatun kutsukilpailun, jonka voittajat palkitaan näyttelyn avautuessa. Opiskelijoiden kilpailutöitä esitellään näyttelyssä ja julkaisussa.

Kalevala Korun kivikorumalleja esitellään yrityksen 70-vuotisen historian varrelta. Kiven henki –teemaa käsitellään myös esihistoriallisesta näkökulmasta sekä yleisöltä kerättyjen Minulle tärkeä kivi –tarinoiden muodossa.

Vuoden 2011 kivi- ja korutapahtuman teemana on Kiven henki, kiven myyttisyys ja voima. Kiven henki -kokonaisuus sisältää moniosaisen näyttelyn ohella työpajoja, seminaaritilaisuuden, yleisöluentoja ja muita tapahtumia. Kivikorutaiteesta kootaan myös julkaisu.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala