Hirmumyrsky Megi lähestyy Kiinaa

Kiinaa lähestyvä hirmumyrsky Megi on aiheuttanut suurevakuointeja kulkureittinsä varrella. Etelä-Kiinaan suuntaavaa myrskyä luonnehditaan alueen voimakkaimmaksi vuosiin. Evakuoituna on yli 150 000 ihmistä.

Ulkomaat

Myrskyn odotetaan iskevän Fujianin maakuntaan viimeistään lauantain kuluessa. Filippiineillä ja Taiwanilla Megi on surmannut lähes 40 ihmistä.

Suurevakuointien syynä on tulvariski. Vedenpinnan ennustetaan nousevan alavilla mailla vaarallisiin korkeuksiin. Kymmeniätuhansia veneitä on määrätty mereltä takaisin satamiin, lentoja ja junavuoroja peruutettu ja kouluja suljettu.Satamien aallonmurtajia vahvistetaan ja satamia suojataan. Esimerkiksi mantereen ja Hainanin saaren väliset junavuorot on peruttu. Guangzhoun kaupungissa on määrä järjestää Aasian kisat ensi kuussa. Järjestäjät yrittävät varjella liikuntapaikkoja. Asian Games on maailman toiseksi suurin urheilutapahtuma olympialaisten jälkeen.

Voimakkaimmillaan tuulet puhaltavat 173 kilometrin tuntinopeudella. Tulvat ovat koetelleet Kiinaa jo aiemmin tänä vuonna, 1500 ihmistä kuoli yksittäisessä valtaisassa mutavyöryssä Gansussa. Kaikkiaan luoteis-Kiinan tulvissa kuoli elokuussa 4500. Loppukesän tulvat ovat olleet Kiinan tuhoisimpia vuosikymmeniin.

Lähteet: Reuters