Keskusta uskoo vaalimenestykseen

Varsinais-Suomen keskustaväki uskoo menestykseen kevään eduskuntavaaleissa. Marttilassa eilisiltana kokoontunut piirikokous arvioi olevan mahdollista, että alueelle saadaan neljäskin keskustalainen kansanedustaja, vaikka YLE uutisten tuore vaaligallup povasi kannatuksen laskua.

Suomen Keskusta
Pekka Myllymäki
Pekka MyllymäkiYLE / Markku Sandell

Varsinais-Suomen Keskustan puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti edelleen Pekka Myllymäki Mynämäestä, ja varapuheenjohtajiksi Loimaan Teija Ek-Marjamäki ja Matias Ollila Turusta.

Kaikkiaan piirihallitukseen tuli yksitoista naista ja kahdeksan miestä. Kokouksessa hyväksyttiin myös säännöt, joiden mukaan molempien sukupuolten edustajia pitää piirihallituksessa olla 40 prosenttia.Tällä kertaa määrä miesten osalta toteutui lähes rajaa hipoen.

Kannanotissaan piirikokous vetoaa äänestämään tulevissa seurakuntavaaleissa. Kannanotto korostaa poliitikan ja uskonnon pitämistä erillään, ja muistuttaa, että kirkolliskokous on kirkon ylin päätöksentekoelin. Sen odotetaan ottavan kantaa siihen, mitä kirkon jäsenten ja työntekjöiden tuee suvaita ja siunata.

Toisessa kannanotossaan keskustan piirikokous ilmoittaa haluavansa tehdä vihreästä taloudesta koko maakunnan läpäisevän talousmallin. Malli näkyisi ihmisten asumisessa, liikkumisessa, yritystoiminnassa sekä paikallisessa energiantuotannossa.

Malli tarkoittaisi mm. ekotaloja, joissa on vähäinen energiankulutus ja joiden lämmitys tapahtuu maalämmöllä, hakkeella tai olkipelleteillä. Eenrgiantuotannon omavaraisuutta ja päästöttömyttää voidaan tavoitella hajautetuilla uusiutuvan energian tuotantolaitoksilla.

Keskustan piiri uskoo tämän edistävän innovatiivisten yritysten syntyä ja luovan uusia työpaikkoja koko maakuntaan.

Lähteet: YLE Turku