Perussuomalaiset lähestyy jo keskustaa

Perussuomalaisten kannatus jatkaa ennätysmäistä nousuaan. YLE Uutisten lokakuun puoluekannatusmittauksessa perussuomalaisten kannatus yltää 14,3 prosenttiin. Nousua syyskuusta on 1,8 prosenttiyksikköä. Samaan aikaan keskustan kannatus on pudonnut 17,6 prosenttiin.

talous
Grafiikka
YLE Uutisgrafiikka

Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemän kannatusarvion mukaan perussuomalaiset lähenee keskustaa, jonka kannatus on pudonnut 17,6 prosenttiin. Laskua syyskuusta on 1,4 prosenttiyksikköä.

Kokoomus yhä suosituin puolue

Myös muiden suurten puolueiden, kokoomuksen ja SDP:n, kannatus on laskenut. Suosituin puolue on edelleen kokoomus, jonka kannatus on pysynyt lähes ennallaan 21,7 prosentissa. Laskua syyskuusta on 0,2 prosenttiyksikköä.

SDP:n kannatus on puolestaan laskenut 0,7 prosenttiyksikköä syyskuusta ja on nyt 19,1 prosenttia.

Pienet puolueet lähes ennallaan

Vihreiden suosio on laskenut 0,2 prosenttiyksiköllä ja puolueen kannatus on nyt 9,7 prosenttia.

Vasemmistoliiton kannatus on sen sijaan noussut 0,6 prosenttiyksiköllä. Tulos nyt 7,8 prosenttia. RKP:n ja kristillisdemoraattien suosio on lähes ennallaan. RKP:lle mittaus näyttää 4,2 prosenttia ja KD:lle 4,6 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli 3 854 ihmistä 27.9.–21.10.2010. Puoluekantansa ilmoitti 72,6 prosenttia vastanneista. Kannatusarvion virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 1,4 prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.

Lähteet: YLE Uutiset