Kontiot vielä ruoan haussa

Ruoanpuute venyttää karhujen talviunille menoa. Etenkin nuoret karhut voivat vielä etsiä täytettä energiavarastoihin.

karhu
Karhun jälki
YLE Etelä-Karjala

Pihamailta ruoanetsintä on kuitenkin näillä näkymin rauhoittunut ja isommat kontiot ovat jo todennäköisesti painuneet talvilevolle, arvelee riistapäällikkö Petri Vartiainen.

Huono marjasyksy näkyy karhuissa, sillä mustikalla ja puolukalla on iso merkitys otsojen ruokavaliossa. Suuret karhuyksilöt ovat kuitenkin voineet saada saaliikseen myös suurriistaa, kuten hirviä.

Viimeisimmän kanta-arvion mukaan Etelä-Savossa aikuisia karhuja on 150 - 170 yksilöä ja pentuja kolmisenkymmentä.

Lähteet: YLE Etelä-Savo