Ratina ei enää täytä Uefan vaatimuksia

Tampereen Ratinan stadionilla ei nähdä enää jatkossa jalkapallon Euro-pelejä tai maaotteluita. Vuonna 2004 valmistunut peruskorjaus ei täytä enää Euroopan jalkapalloliiton Uefan olosuhdevaatimuksia.

Ratina, Tampere
Ratinan stadionin jalkapallokenttä.
Petri Aaltonen / Yle

Kansainvälisiä pelejä varten kentälle olisi tehtävä merkittäviä muutoksia kertoo Suomen Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen.

- Jalkapallokentän koko tulisi olla 105x68 metriä. Ratinan kenttä on noin metrin liian kapea. Tämä tarkoittaa, että pituushyppypaikka tulisi siirtää juoksuratojen ulkopuolelle. Kaupunki on toki tietoinen uudestä säännöstä, joka tuli voimaan tänä keväänä.

Toinen puute Ratinan pelikentässä on Auvisen mukaan se, että kentän tulisi olla pelikuntoinen koko Uefan kilpailukauden ajan.

- Kentällä tulisi olla kunnollinen alapuolinen lämmitysjärjestelmä, jolla voitaisiin taata ottelut syksyllä ja miksei myös aikaisin keväällä. Myös nurmikentän suojakate mainitaan vaatimuksissa.

Kaupunki pohtii tilannetta

Tiukan rahatilanteen kanssa elävä Tampereen kaupunki ei pysty nopealla aikataululla tekemään Ratinaan vaadittuja muutoksia.

- Palloliiton kanssa on neuvoteltu. Kaupunki ei yksinään pysty remonttiin lähtemään, joten seurat, Palloliitto ja Urheiluliitto tarvitaan talkoisiin mukaan, sanoo kaupungin liikuntatoimenjohtaja Pekka P. Paavola.

Kaupungin toiveissa on, että kansainväliset pelit olisivat mahdollisia Ratinassa taas kolmen vuoden sisällä.

Lähteet: YLE Tampere