1. yle.fi
  2. Uutiset

Puolustusvoimat jarruttaa Räyskälän kehittämistä

Räyskälän lentokenttäalueen kehittäminen odottaa Puolustusvoimien ratkaisuja. Räyskälä-säätiö lähestyi jo kaksi vuotta sitten Puolustusvoimia halutessaan vuokrata lisää aluetta, jota tarvittaisiin uutta päärakennusta ja lentokonehalleja varten. Puolustusvoimat vitkuttelee vastaustaan yhä.

puolustusvoimat
Räyskälän lentokenttä - lennonjohtotorni ja lentokoneita parkissa
Räyskälän lentokenttä.YLE / Häme

Viime vuonna asiaa vauhditettiin pääministeri Matti Vanhasen kautta ja kuukausi sitten Lopen kunta lähestyi maavoimien esikuntaa kirjeitse asiassa. Toistaiseksi vastausta tiedusteluun ei ole saatu. Lentokenttäalue on Metsähallituksen omistuksessa ja Puolustusvoimien hallinnassa. Kun kuuden, seitsemän hehtaarin lisäaluetta ei ole saatu vuokrattua, on kentän toimintojen kehittäminen jäissä, harmittelee Lopen kunnan kehittämisjohtaja Jyrki Käki.

- Se on aiheuttanut sen, että vuonna 2008 käynnistetty Air Park -hanke ei käytännössä ole edennyt suunnittelua pidemmälle. Meillä on samat ajatukset kuin silloin eli alueen kokonaisvaltainen kehittäminen.

- Uuden vapaa-ajan asutuksen ja päärakennuksen rakentaminen ja kiitoteiden päällystäminen ovat edelleen ajankohtaisia, mutta kun toisen maalle ei saa rakentaa, eikä suunnitellakaan kauheasti, niin homma on seissyt, harmittelee Käki.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi