Savitaipale houkuttelee lukiolaisia miniläppäreillä

Tavoitteena on, että lukiolaiset pystyvät työskentelemään miniläppäreillä jonottamatta ja myös luokkien ulkopuolella. Uuteen koulukeskukseen tulee sekä kiinteä että langaton verkko.

Kotimaa

Savitaipaleen kunta satsaa lukionsa vetovoimaisuuteen. Ensi syksynä kaikki lukiolaiset saavat itselleen henkilökohtaiset kannettavat tietokoneet.

Savitaipaleen uuteen koulukeskukseen tulee sekä kiinteä, että langaton verkko. Tavoitteena on, että lukiolaiset pystyvät työskentelemään miniläppäreillä jonottamatta ja myös luokkien ulkopuolella.

- Tietokoneet mahdollistavat myös sen, että oppilaat voivat halutessaan työskennellä myös hyppytunneilla, kertoo rehtori Markku Tani.

Savitaipaleen lukiossa opiskelee nyt hieman yli kuusikymmentä opiskelijaa. Tarkkoja pelisääntöjä ei läppäreiden käyttöön vielä ole.

- Niiden käyttöä voisi verrata kännyköihin, eihän oppitunnilla kuulu kännykkääkään näppäillä. Tietokoneen käyttö riippuu aina siitä, mitä tunnilla tehdään. Jos konetta tarvitaan, niin se on heti käytössä, sanoo Markku Tani.

Arvioiden mukaan kannettavat tietokoneet tulevat maksamaan 15 000 - 20 000 euroa.

- Meidän koulun kohdalla yhdestä oppilaasta saa valtionosuutta kolmen vuoden aikana noin 26 000 euroa. Voisi laskea, että tällä rahalla saa ostettua kaikille miniläppärit, ynnää Savitaipaleen lukion rehtori Markku Tani.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala