Mikko Paatero muurasi peruskiven Hämeenlinnan uudelle poliisitalolle

Hämeenlinnaan pitkään odotettu uusi poliisitalo sai näkyvän startin, kun poliisiylijohtaja Mikko Paatero kävi muuraamassa peruskiven. Paatero lisäisi tuntuvasti poliisin nettipalveluja.

poliisilaitokset
Mikko Paatero muuraa peruskiveä poliisitalolle.
Mikko Paatero muuraustalkoissa.YLE / Sari Törmikoski

Hämeenlinnan uusi poliisitalo nousee Poltiaholle, Hattelmalantien varteen. Talon pitäisi olla valmis toukokuussa 2012.

Pääpoliisiasemalle sijoittuvat myös Liikuvan poliisin Hämeenlinnan yksikkö sekä sisäasiainministeriön sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton tarvitsemia tieto- ja viestintäteknisiä palveluita tuottava hallinnon tietotekniikkakeskus.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron sanoi muurautilaisuudessa keskiviikkona, että lupa-asioita on vietävä jatkossa entistä enemmän verkkoon.

-Uusien toimitilojen täytyy tukea kansalaisten palvelujen tarpeita. Tavoitteena on palveluiden virtaviivaistaminen, sanoi Paatero

Paatero mielestä mikään ei voita poliisin henkilökohtauista haastattelua, mutta monia muita asioita voidaan jatkossa hoitaa tehokkaammin sähköisesti.

Uusia tiloja odotettu vuosikaudet

Hankkeen projektimies, rikosylikonstaapeli Markku Jovio Kanta-Hämeen poliisilaitokselta kertoo, että väki odottaa jo kärsimättömästi uusien tilojen valmistumista.

- Tässä uudessa poliisitalossa on kantavana ajatuksena niin sanottu muuntojoustavuus eli tiloja voi muuttaa toiminnan vaatimusten mukaan. Tiloja voidaan sitten uudessa talossa tarpeen vaatiessa lisätä - ottaa väliseiniä pois tai laittaa uusia paikoilleen.

Nykyisessä poliisitalossa on neliöitä noin 3 700 ja uudessa yli 13 000. Poliisitaloon vuonna 2007 tehdyn hankesuunnitelman mukaisesti taloon sijoittuu tarkalleen ottaen 201 työntekijää.

- Luvussa ovat mukana Kanta-Hämeen poliisilaitoksen, Liikkuvan poliisin Hämeenlinnan yksikön ja Haltikin eli poliisin Hallinnon tietotekniikkakeskuksen työntekijät.