Mysliä ja inkivääri-sitruslisäkettä

Anu kokkaa näin aamun kunniaksi mysliä inkiväärisitruslisukkeella. Ja näitähän voidaan syödä sitten pitkin viikkoa.

Voita & Sokeria
Mysliä ja inkiväärisitruslisäkettä lautasella
Yle

MYSLI

4 dl kaurahiutaleita

4 dl ruishiutaleita

2 dl mantelilastuja

1 dl kurpitsansiemeniä

1 dl kookoshiutaleita

2 dl hasselpähkinöitä

1 dl rusinoita

1 dl kuivattuja viikunoita pilkottuna

2 dl kuivattuja marjoja ( puolukka, mustikka, karpalo)

2 tl kanelia

3 rkl hunajaa

½ dl vettä

1 dl öljyä

Yhdistä isossa kulhossa hiutaleet, siemenet, mantelilastut ja kuivatut marjat. Ripottele joukkoon kaneli ja sekoita.

Sulata hunaja lämpimään veteen ja sekoita joukkoon öljy.

Kaada hunaja-öljy mysliainesten päälle ja sekoita hyvin, jotta öljyseos jakautuu tasaisesti aineksiin.

Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä myslisekoitus sille tasaisesti. Paista mysliä uunin keskitasolla 150 asteessa 30–40 minuuttia. Kääntele välillä ja vartioi, ettei mysli pala.

Anna jäähtyä.

Säilytä tiiviissä lasipurkissa.

INKIVÄÄRI-SITRUSLISUKE

4 appelsiinia (3 viipaleiksi ja 1 mehuksi)

1 verigreippi

1 sitruunanruohon varsi

1 dl vastapuristettua appelsiinimehua

½ limen mehu

1 cm pätkä inkivääriä

1 tl jauhettua kardemummaa

4 mausteneilikkaa

2 -3 rkl hunajaa

Leikkaa appelsiineistä ja greipistä kuori pois veitsellä hedelmälihaa myöten.

Viipaloi ja laita kulhoon.

Irrota sitruunaruohosta uloimmat lehdet ja pilko valkoinen osa muutaman sentin paloiksi. Kuori ja viipaloi inkivääri.

Kiehauta kattilassa appelsiinin ja limen mehu, sitruunaruoho, viipaloitu inkivääri, mausteet ja hunaja. Hauduta 5 minuutti ja anna jäähtyä.

Kaada jäähtynyt seos appelsiini- ja greippiviipaleiden päälle. Peitä tiiviisti kelmulla tai kannella ja nosta maustumaan jääkaappiin ainakin tunniksi, parhaimmillaan yön yli.

Tarjoile myslin ja maustamattoman jogurtin kera.

(Poista liemestä mausteet, inkivääripalat ja sitruunaruohopätkät ennen tarjoilua.)

Ohje: Anu Brask