1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Aatsalo-Sallinen: Päätös oli odotettu

STT:n dopinguutisen kirjoittanut toimittaja Johanna Aatsalo-Sallinen sanoo olevansa helpottunut Hiihtoliiton entisten johtajien Pekka Vähäsöyringin, Antti Leppävuoren, Jari Piiraisen sekä entisen hiihtäjän Jari Räsäsen saamista syytteistä.

Kotimaan uutiset

- Päätös oli odotettu. Olen odottanut tämän tyylistä päätöstä yksitoista vuotta, mutta tässä pitää muistaa pysyä rauhallisena koska kyse on vasta syyttäjän tekemästä syyttämispäätöksestä. Ketään ei ole vielä tuomittu mistään, joten sen suhteen en halua kommentoida asiaa sen enempää.

Miten arvioit sitä, että kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström ja Hiihtoliiton entinen toimitusjohtaja Esa Klinga välttyivät syytteiltä?

- En halua kommentoida sitä mitenkään.

Aatsalo-Sallinen kirjoitti dopingjupakan aloittaneen uutisen vuonna 1998 ennen Naganon olympialaisia. Uutisointia seuranneessa oikeudenkäynnissä hänet ja silloinen päätoimittaja Kari Väisänen tuomittiin sakkorangaistuksiin kunnianloukkausrikoksesta. Lisäksi osa Hiihtoliiton johtajista sai korvauksia.

Tänään syytteen saaneiden epäillään poliisitutkinnan perusteella valehdelleen tuolloisessa oikeudenkäynnissä.

Johanna Aatsalo-Sallisen mukaan prosessi on ollut raskas.

- Olen tietenkin tyytyväinen siihen missä tilanteessa nyt ollaan. Voin sanoa, että kuluneet yksitoista vuotta ovat ajoittain olleet hyvinkin raskaita ja julkisuuden paine on ollut ajoittain sietämätöntä, mutta nyt ollaan menossa eteenpäin ja katsotaan sitten miten tämä asia kehittyy oikeuskäsittelyssä. Ihan luottavaisin mielin katson eteenpäin.

Aatsalo-Sallinen ei halua arvioida sitä millainen oikeuskäsittelystä tulee.

- Haluan, että asia käsitellään täysin objektiivisesti tuomioistuimessa ja kaikki asianomaiset saavat siellä oikeudenmukaisen käsittelyn. Vasta sen jälkeen kun päätöksiä on tullut, on aika kommentoida. Nyt en halua vaarantaa omilla kommenteillani tai spekuloinneillani asian käsittelyä oikeusistuimessa.

Väisänen uumoilee merkittävien tietojen puuttuvan

STT:n entinen päätoimittaja Kari Väisänen epäilee Keskusrikospoliisin esitutkinnan jälkeen, että esitutkinnassa ja tuomioistuinkäsittelyssä on annettu vääriä tietoja ja salattu merkityksellisiä tietoja.

Väisäsen mukaan kysymys on siitä, onko viranomaisia ja tuomioistuimia erehdytetty tai pyritty erehdyttämään. Siksi Väisäsen mielestä on välttämätöntä, että asia selvitetään tuomioistuimessa.

Lähteet: YLE Uutiset