1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Nokia Siemensille verkkokeskus Brasiliaan

Nokia Siemens Networks rakentaa globaalin verkko-operaatiokeskuksen Sao Pauloon Brasiliaan. Keskus on yhtiön viides ja ensimmäinen Amerikassa.

Alkuinvestoinnin kustannukset ovat 15 miljoonaa euroa. Tammikuussa toimintansa aloittavassa keskuksessa työskentelee enintään 300 teknistä asiantuntijaa. Keskus kykenee palvelemaan jopa 20 miljoonaa tilaajaa.

Nokia Siemens Networksin tiedotteen mukaan uuden keskuksen tavoitteena on palvella kasvavaa joukkoa Latinalaisen Amerikan operaattoreita, jotka haluavat ulkoistaa verkkotoimintonsa. Yhtiö toteaa, että Latinalainen Amerikka ja erityisesti Brasilia ovat sille kasvualueita.

Globaalit verkkokeskukset voivat huolehtia operaattorien verkoista missä päin maailmaa tahansa, joten Brasilian keskus ei palvele ainoastaan asiakkaita Latinalaisessa Amerikassa.

Nokialla on ennestään neljä globaalia verkkokeskusta, jotka palvelevat maailmanlaajuisesti 190 miljoonaa tilaajaa. Keskuksista kaksi on Intiassa ja yksi Portugalissa, ja yhtä perustetaan parhaillaan Venäjälle. Kaikki keskukset toimivat yhteistyössä.