Talvirientoja luvassa Kemin keskustassa

Tulevana talvena Kemin keskustassa, Valtakadulla, lasketaan pyllymäkeä, Täikönpuistossa rusettiluistellaan ja kaupungilla lumiveistetetään. Joulun aika tuo tullessaan myös tiernapoikakisan ja joulumarkkinat.

luistelu
Kemitiimin vetäjä Ari Orava harjoittelee vaakaa tulevalla luisteluareenalla. Kemin Lämäreiden Pekka Tiitinen seuraa suoritusta.YLE / Matti Sunnari

Talvikausi Kemissä alkaa 26. ja 27. marraskuuta joulumarkkinoilla. Kävelykadulle tulee myyntikojuja, joista voi ostaa kauppiaiden tuotteita. Paikkakunnan jouluisille kotituotteille puolestaan tulee joulutori.

- Myyntikojuja kotituotteille lisätään sitä mukaa kun myyjiä tulee, Ari Orava lupaa.

Samaan aikaan Täiköntorilla luistellaan ja kävelykadulle tulee liukumäki.

- Täikönpuisto muuttuu luisteluradaksi ja ympäristöareenaksi, josta löytyy laskettelumäki, kertoo Ari Orava talven myötä tulevista muutoksista.

Lämärit pitävät liikuntaparkkia

Luisteluradalla Kemin Lämärit pitää keskiviikkoisin ja lauantaisin liikuntaparkkia. Se on käytännössä luistelua ja muuta jäällä tapahtuvaa toimintaa

- Haluamme nuoria liikkumaan sillä aikaa kun vanhemmat käyvät kaupassa ja liikkuvat keskustassa. Sitä kautta tuemme kaupungin keskustan toimintaa, kertoo Pekka Tiitinen Kemin Lämäreistä.

Täikön luistelualueella soi myös musiikki.

- Lämäreiden luistelukoulun jälkeen jatkuu luistelu. Milloin rusettiluistelua karaokella, milloin jotain muuta rusettiluistelua, mutta siihen tavalla tai toisella liittyy musiikki, Ari Orava kertoo.

Ennen joulua on tarkoitus järjestää myös tiernapoikakilpailu ja myöhemmin talvella kävelykadun varrella on lumiveistokilpailu kolmesta kuuteen hengen joukkueille.

Ari Oravan mielestä paikalliset yrittäjät ovat lähteneet mukaan todella kiitettävän hyvin.

- Minulla on jo monta liikkeen takahuonetta, jossa kahvipannu on kuumana, Ari Orava sanoo.

Epäilijöille hän heittää, että "ei muuta kun luistimia hakemaan ja mukaan toimintaan. "

Lähteet: YLE Perämeri