Karjalan Maan tulevaisuus uhattuna

Keskustalaisen Karjalan Maa -sanomalehden tulevaisuus on vaakalaudalla. Lehden mukaan Suomen Keskusta keskittää seuraavalla vaalikaudella julkaisutukensa yhteen verkkolehteen ja yhteen painettuun lehteen eli Suomenmaahan. Se voi tarkoittaa Karjalan Maan julkaisun loppumista.

kulttuuri
Karjalan Maan päätoimittaja Pekka Puustinen.
YLE

Karjalan Maata kustantava Maakunnan Kustannus Oy selvittää lähiviikkojen aikana, onko lehdellä edellytyksiä jatkaa ensi kevään jälkeen. Päätoimittaja Pekka Puustinen kertoo kuitenkin tämän päivän lehdessä, että kannattava toiminta edellyttäisi tilausmaksun korottamista yli kolminkertaiseksi nykyisestä.

YLE Pohjois-Karjalalle Puustinen kommentoi, että lehden jatkuminen on yhä mahdollista, mutta ei todennäköistä.

Joensuulainen Karjalan Maa on viimeinen edelleen ilmestyvä keskustan maakunnallinen äänenkannattaja ja sillä on viikoittain 10 000 - 15 000 lukijaa. Lehti ilmestyy ainakin alkukesään saakka normaalisti kerran viikossa.

Lehden työntekijämäärää vähennetään vuodenvaihteessa viiteen. Taustalla on päätös siirtyä yksipäiväiseen julkaisuun. Aiemmin työntekijöitä on ollut 11.

"Levollinen ja hyvä mieliala"

Päätoimittaja Pekka Puustinen kertoo Karjalan Maan henkilöstön osanneen odottaa muutosta. Lehdistötuen keskittämistä on mietitty keskustapuolueessa jo kahden vuoden ajan.

- Totta kai aina kun on isoja muutoksia tulossa, se herättää epävarmuutta ja pelkoakin. Mutta me olemme valmistautuneet keskuudessamme jo pidemmän aikaa siihenkin vaihtoehtoon, että tulevaisuudessa Karjalan Maan kustantaminen lakkaisi kokonaan.

Päätoimittajan mukaan työntekijöillä on ollut "levollinen ja hyvä mieliala" sen jälkeen, kun julkaisutuen loppuminen varmistui.

- Kaikissa tilanteissa meidän ensisijainen tavoite on, että pystymme pelastamaan niin monta työpaikkaa kuin mahdollista. Tämä on myöskin yhtiön hallituksen tahto, Puustinen päättää.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala