Huonekalutehtaan palosta miljoonavahingot

Huonekalutehdas on kärsinyt miljoonavahingot myöhään keskiviikkoiltana syttyneessä tulipalossa Kaarinan Piikkiössä. Kaani Oy:n noin 4 000 neliön tehdashallista tuhoutui noin puolet. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Kotimaa
Toimitusjohtaja Esko Niinikorpi palaneen huonekalutehtaan raunioilla.
Toimitusjohtaja Esko Niinikorpi palaneen huonekalutehtaan raunioilla.YLE / Simo Kymäläinen

Liekit on saatu sammutettua ja pelastuslaitos on siirtynyt raivaustöihin. Tehtaan tuotanto uhkaa keskeytyä pitkäksi aikaa, kertoo toimitusjohtaja Esko Niinikorpi:

- Palokunta sanoi, että höyläkone oli se, joka paloi ensin. Tämän jälkeen katto roihahti tuleen. Puutyöosasto, maalaamo, pakkaamo ja toimisto kärsivät pahimmat vauriot.

Joulusesonki saattaa nyt jäädä kaarinalaisyritykseltä väliin.

- Tehdas oli aivan täynnä materiaalia, puolivalmista ja valmista, odottamassa joulun toimituksia. Nyt sitten katsotaan, että miten tässä mennään eteenpäin. Jokin väliaikainen paikka varmasti pitäisi saada, en tiedä, Niinikorpi toteaa.

Ihmisten liikkumista rajoitettiin

Huonekalutehtaan palo saatiin yön aikana rajattua, ja ihmisten liikkumiselle ei enää ole rajoituksia.

Yöllä viranomaiset kuitenkin kehottivat ihmisiä pysymään sisätiloissa voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi. Sammutustyötä haittasivat räjähtelevät kaasupullot.

- Jälkisammutus jatkuu pitkälle torstai-iltapäivään. Raivaustyökin on vaativaa, koska kiinteistössä on hankalia rakenteita, kertoo päivystävä palopäällikkö Juha Virto.

Palon sai todennäköisesti alkunsa höyläämöstä.

Kaani Oy suunnittelee ja valmistaa huonekaluja mm. yritysten tiloihin, laivoihin sekä Suomen ulkomaan edustustoihin. Oman mallistonsa lisäksi Kaani valmistaa tuotteita useille muille brändeille.

Lähteet: YLE Uutiset