1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joukkueurheilu

Pääkaupunkiseudulla kriittinen jääkiekkoyleisö

Huonot pelit ja oman joukkueen häviöt tiputtavat yleisömääriä pääkaupunkiseudulla nopeasti. Tähtipelaajien merkitys joukkueille on aiempaa suurempi.

joukkueurheilu

Jääkiekon SM-liigaa on nyt pelattu puolitoista kuukautta. Pääkaupunkiseudulla alkukauden peleissä on käynyt yleisöä vaihtelevasti. Pääkaupunkiseudulla jääkiekkoyleisö onkin muuta maata kriittisempää.

SM-liigan toimitusjohtajan Jukka-Pekka Vuorisen mukaan yleisö äänestää pääkaupunkiseudulla herkästi jaloillaan, jos peli ei kulje ja se kyllä näkyy heti yleisömäärissä.

Kilpailu vapaa-ajasta kovaa

Pääkaupunkiseudulla jääkiekkoyleisöstä taistelevat helsinkiläiset IFK ja Jokerit sekä espoolainen Blues. Vantaalta puuttuu SM-tason joukkue.

- Pääkaupunkiseudulla kilpailu vapaa-ajasta ja sen käyttämisestä on niin kovaa, että se millä yleisöä saadaan liikkeelle on se, että joukkueella on kiinnostavia pelaajia, sanoo Bluesin toimitusjohtaja Markus Lindström.

Blues onkin selkeästi saanut lisättyä yleisöä kohupelaaja Jere Karalahden ansiosta. Joukkue on edellä viime vuoden vastaavan ajan yleisömäärää, mutta hieman alle asettamansa tavoitteen. Tämä johtunee joukkueen odotettua heikommasta pelipanoksesta.

HIFK edellä yleisötavoitetta

HIFK:llä on riveissään muutama mielenkiintoinen pelaaja kuten Mikael Granlund ja Jeff Hamilton ja lisäksi joukkue on menestynyt toistaiseksi liigassa kannattajien toivomalla tavalla. Joukkueen peleissä onkin käynyt viime vuotta selkeästi enemmän katsojia.

- Noin 500 ihmistä enemmän kuin viime kauden tämän ajan peleissä eli meidän keskiarvo on tällä hetkellä 6 500 ihmistä per peli. Me olemme siihen aika tyytyväisiä, sanoo HIFKin toimitusjohtaja Jukka Valtanen.

Jokerit jäljessä viime kaudesta

Jokerit on hieman jäljessä viime kauden yleisömäärästä,koska joukkue ei ole menestynyt kannattajiensa toivomalla tavalla. Toimitusjohtaja Keijo Säilynoja uskoo kuitenkin yleisömäärän kääntyvän nousuun kauden edetessä.

Pelien myöhentämisen vaikutus pieni

Viikonloppupelien myöhentäminen puolellatoista tunnilla kello 18:30 ei ole, ainakaan vielä, vaikuttanut pääkaupunkiseudun pelien yleisömääriin suuremmin.

Viikonlopun pelien alkamisajankohdan muuttamisesta ollaan montaa mieltä. Pelaajat ovat aika yksituumaisesti tuominneet pelien myöhentämisen. SM-liigan toimistossa ja monissa seuroissa pelien myöhentämisen on toivottu tuovan katsomoihin lisää yleisöä.

Lähteet: YLE Helsinki/ Jukka Sinervä

Lue seuraavaksi