Helsinki kaipaa kipeästi rengaslukkoa

Helsingin pysäköinninvalvonnassa ollaan tyytyväisiä hallituksen pysäköinninvalvontaa koskevaan lakimuutosesitykseen. Rengaslukolla halutaan laittaa kuriin villi ja piittaamaton pysäköinti pääkaupungissa.

Kotimaa
YLE / Riku Kaminen

Hallitus hyväksyi eilen torstaina esityksen, joka mahdollistaa väärin pysäköidyn auton nykyistä nopeamman pois hinaamisen. Lisäksi se mahdollistaisi rengaslukon käytön pysäköinninvalvonnassa.

Helsingin kunnallisen pysäköinninvalvojan Kaija Kossila mukaan keinovalikoiman laajeneminen on ainoastaan positiivinen asia.

– Kyllä se on helpotus. Piittaamattomuus säännösten noudattamisen suhteen on lisääntynyt. On paljon sellaisia kuljettajia, jotka eivät maksa virhemaksuja, heidän ei syystä tai toisesta sitä tarvitse tehdä. Tarvitaan keinovalikoimaa liikenteen sujumisen ja edistämisen kannalta lisää, Kossila painottaa.

Helsingissä ei ole vielä päätetty, miten rengaslukkojen asentaminen ja irrottaminen hoidettaisiin käytännössä. Laki sallisi myös rengaslukkojen asentamisen ulkoistamisen. Rengaslukkoa koskevat päätökset tekisi kuitenkin viranomainen.

– Yksityiset firmathan meillä hoitavat jo nyt autojen pois viemisen, joten yksityisen rengaslukon asentaja ei ole mahdoton ajatus. Siitä pitää kuitenkin vielä keskustella ja tehdä omat päätöksensä sitten, kun laki astuu voimaan, Kossila täsmentää.

Hallituksen lakimuutosesitys menee seuraavaksi eduskunnan käsiteltäväksi.

Lähteet: YLE Helsinki