Hyppää sisältöön

Sulka perheen hattuun

Sulkapallo on helppo sujauttaa isonkin perheen lajivalikoimaan. Välinehankinnat ovat pienet, ja lajia voi soveltaa perheenjäsenten iän ja tason mukaan. Totisemmat takojat löytynevät vanhempien vaihtopenkiltä. Kokkolalaiselle Raution perheelle sulkkis kelpaa vaikka kakkoslajiksi.

Kuva: YLE / Sari Vähäsarja

Rautioille sulkapallo on tuttu laji kotipihalta. Sisäoloissa vieressä pelaavat miehet kiinnittävät kuitenkin lasten katseen, sillä lyönneille kertyy kohtuullisen kovasti voimaa.

- Sulkapallo on kiva laji, mutta osuminen ei ole helppoa, pohtii 7-vuotias Erika, jolle harjoitusta on kertynyt kotoa.

Äiti Karita pitää sulkkista hyvänä perhepelinä, jota tulee pelattua joka kesä. Sen voi helposti sovittaa eritasoisten taitoihin: lasten kanssa läpsitään, aikuiset voivat ottaa vähän totisemminkin.

- Kaikki tykkää. Eikä tarvitse kalliita investointeja. Talvella harrastaminen on kyllä vähän hankalampaa. Olohuone ei oikein sovi areenaksi.

10-vuotias Niklas soveltaa tarvittaessa liukutaklausta sulkapalloonkin. Lempilajin, futiksen, haastajaksi ei sulan iskemisestä ole, mutta saa siinä kuitenkin käsiä kiusattua.

Pienessä iso mahdollisuus

5-vuotias Oskar lyö hänkin siihen malliin, että vanhemmat uhkaavat pian jäädä kakkoseksi.

- En mä nyt tiiiiiä, venyttelee pieni herrasmies kuitenkin.

- Tästä voi tulla vaikka perheen kakkoslaji, innostuu isä Roni. - Muksut ovat niin innokkaita kokeilemaan kaikkea ja tuntuu, että aika hyvin saavat lajista kiinnikin.

Potkua perheeseen -kampanjan kokeiluperheellä on nyt kaksi lajia plakkarissa. Seuraava oli sulkiskentällä vielä hämärän peitossa. Karita liputtaa benjihypyn puolesta, mutta siihen ei tenniksestä haaveileva Roni syty:

- Mua sinne ei saa edes repimällä!