1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Porin A-Kilta aloittaa erityisvelkaneuvonnan

Kolmannelle sektorille tarkoitetulla uudella toiminnalla pyritään tavoittamaan erityisesti päihde- ja rikostaustaisia sekä mielenterveys- ja peliongelmaisia tuettavia.

Pori
Tyhjä rahakukkaro
Yle

Porin A-Kilta aloittaa tänään vertaistalousneuvonnan vaikeisiin talous- ja velkavaikeuksiin joutuneille. Toiminta alkaa virallisesti Porin A-Killassa klo 13 alkaen pidettävillä velkaneuvontapäivillä. Samalla A-Killan tiloissa avataan taloustietopiste.

- Tällaiselle talousavulle on Porissakin suuri tarve, sillä kunnalliseen velkaneuvontaan on kuukausien jono, kertoo Porin A-Killan puheenjohtaja Heikki Kankaanpää.

Uudessa Omille jaloille -toiminnassa vapaaehtoiset tukihenkilöt auttavat vaikeisiin talous- ja velkaongelmiin joutuneita. Tuettavia neuvotaan ongelmiin liittyvissä käytännön kysymyksissä ja ohjataan tarvittavien auttamisjärjestelmien piiriin.

-Heitä tuetaan myös tilanteissa, joihin ei ole löydettävissä välittömiä ratkaisuja. Kun velkaa on tehty 5-10 vuotta, nopeita ratkaisuja ei ole olemassa.

Omille jaloille on valtakunnallinen hanke. Takuu-Säätiön ja RAY:n yhteistyökumppaneina ovat A-Kiltojen liiton lisäksi Kriminaalihuollon tukisäätiö, Mielenterveyden Keskusliitto, Sininauhaliitto ja Suomen mielenterveysseura.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi