1. yle.fi
  2. Uutiset

"Aika ei käy Allurella pitkäksi"

Moni suomalainen olisi halunnut mukaan perjantaina Turun telakalta kohti Miamia lähteneeseen maailman suurimpaan laivaan. Tämä ei ollut mahdollista, mutta Allure of the Seas ja sen aikaisemmin valmistunut sisaralus Oasis of the sea vetävät kyllä suomalaisia mukaansa.

risteilyt
Laivalla tulee liikkumaan Dreamworksin hahmoja, muun muassa Shrekistä.YLE / Samuli Holopainen

Suomalaisille risteilyjä kauppaava Petri Sirén kertoo, että noin tuhat suomalaista on joko jo risteillyt tai varannut matkan jommaltakummalta laivalta.

- Yleinen harhaluulo on, että risteilyt olisivat kalliita. Itse asiassa hinnat lähtevät 700 eurosta. Siihen tietysti lentoliput päälle, Sirén toteaa.

Lipun hintaan kuuluu lisäksi valtava määrä ohjelmaa, show-esityksiä tai Broadway-musikaali. Laivalla on iso teatteri, itse asiassa se oli Suomen suurin aina siihen asti kun laiva oli telakalla. Laivalla on lisäksi jäähalli, jossa pidetään taitoluisteluesityksiä, ja uniikki vesiteatteri, jossa nähdään paitsi kuviokelluntaa, myös 20 metrin surmanhyppy vesialtaaseen liikkuvassa laivassa.

- Risteilyn myyntivaltteja ruokailun ohella on juuri ohjelma. Laivalla voi tehdä vaikka minuuttiaikataulun ja mennä tapahtumasta toiseen. Aika ei käy pitkäksi laivalla, Sirén selvittää.

Laivat vetävät

Allure ja Oasis of the Seas risteilevät Karibialla aina viikon kerrallaan. Lähtö on sunnuntaisin Miamin Fort Lauderdalesta. Perjantaina Turun taakseen jättänyt Allure aloittaa liikennöinnin joulukuun ensimmäinen päivä. Karibian risteilyt ovat Sirénin mukaan suosittuja.

- Karibia on Välimeren ohella suosituinta risteilyaluetta. Olen päässyt itse testaamaan muutaman kerran Karibian risteilyn ja mukavahan siellä on mennä auringossa, drinkkilasi kourassa uima-altaalla calypsomusiikin soidessa taustalla, Siren naurahtaa.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi