Ulosmarssit sotkevat Etelä-Suomen postinjakelun

Etelä-Suomessa torstaina jaettavan postin kulussa on odotettavissa vakavia ongelmia. Pasilan suuren postikeskuksen yövuorossa ollut henkilökunta poistui alkuyöstä työpaikaltaan ja myös aamuvuoroon tulleet marssivat ulos. Itellan väki on marssinut ulos myös Kuopiossa.

Kotimaa
Postia lajitellaan
YLE

Pasilan lajittelukeskuksen pääluottamusmiehen Jari Pellikan mukaan työntekijät marssivat ulos, koska työnantaja pyrkii rikkomaan alalle julistettua yli- ja lisätyökieltoa kehottamalla osa-aikaisia tekemään lisätöitä.

- Työnantajan toimet siivittävät työntekijät ulos täältä. Kaikki ovat todella kypsiä tilanteeseen ja toivovat, että työnantaja kunnioittaisi heitä, sanoo Pellikka.

Keskiviikkoaamuna Rovaniemen terminaalin työntekijät poistuivat työpaikoiltaan samasta syystä.

Työnantajaa, Itellaa edustava Jarmo Välimaa sanoo YLE Uutisille, että ulosmarssi on laiton. Siitä ei ole neuvoteltu osapuolten kesken. Välimaa myös kiistää jyrkästi rikkurityövoiman käytön. Hänen mukaansa ulosmarssi tuli Itellalle täytenä yllätyksenä.

- Tästä yöllisestäkään ulosmarssista ei tullut meille mitään ilmoitusta. Yleensähän lähestytään postikeskuksen johtoa, jos tällaista tapahtuu, mutta meitä ei ole kukaan eilen illalla lähestynyt, kertoo ohjauskeskusyksikön päällikkö Jarmo Välimaa

Ulosmarssi vaikeuttaa postin kulkua merkittävästi Etelä-Suomessa. Ulosmarssit ovat aiheuttaneet postisuman Pasilan postikeskukseen.

Viime yönä postia ei ole saatu juurikaan lajiteltua eikä suman purusta osata vielä esittää arvioita. Postia lajiteltiin yön aikana esimiesvoimin. Aamun aikana nähdään, kuinka suuri osa postista jää lajittelematta. Kuopion seudulla noin 15 000 taloutta jää ilman postia.

Pasilan postikeskuksessa työskentelee kaikkiaan noin 1 150 henkilöä. Heistä yön ulosmarssiin osallistui noin 250 - 300 henkilöä.

Postialan tes-neuvotteluja jatketaan loppuviikolla. PAU on uhannut, että jos neuvottelut eivät etene, ensi viikolla paikallisia pistelakkoja järjestetään useilla paikkakunnilla.

Lähteet: YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus