Saara Kinnuselle tietokirjailijapalkinto

Tämän vuoden tietokirjailijapalkinnot on jaettu viidelle kirjailijalle. Heidän joukossaan on vaasalainen perheneuvoja Saara Kinnunen.

tietokirjallisuus
Lapsi kokoaa palapeliä.
Säästöesitys heikentäisi nuorten ja lasten terapiapalvelujaYLE / Janne Langen

Palkinnot jaettiin lauantaina. Suomen tietokirjailijoiden palkinnot myönnettiin tunnustukseksi laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Palkinnon myöntäjän mukaan Kinnusen teokset antavat lukijoille rakennuspuita hyvään elämään. Kinnunen paneutuu teoksissaan perheiden arjen pulmiin. Saara Kinnunen on työskennellyt vuodesta 1993 Vaasan seurakuntayhtymän perheneuvonnassa.

Saara Kinnusen lisäksi palkinnon saivat toimittaja Maarit Huovinen, kääntäjä Arto Kivimäki, toimittaja Markku Siukkonen ja kulttuurimaantieteen dosentti Allan Tiita.

Palkinnot myönnettiin nyt kymmenettä kertaa.

Huovisen toimittamista kirjoista kuuluisimpia ovat Urho Kekkosen Kirjeitä myllystäni 1 ja 2. Hän on kirjoittanut myös lääketiedettä ja terveyttä käsitteleviä kirjoja yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa.

Kivimäki on puolestaan antanut lukijoilleen hyödyllistä ja hauskaa tietoa antiikin maailmasta ja latinan kielestä. Siukonen palkittiin mm. urheilun tietokirjoista. Hän on ollut mukana laatimassa useita urheilun suurteoksia. Näitä ovat Urheilumme kasvot 1-14, Suuri olympiateos 1-12 ja Urheilutieto 1-14.

Tiittaa kiitetään aate- ja oppihistorian tutkimuksen yhdistämisestä sekä Suomen tieteen historian valottamisesta. Hänen tuotantoonsa kuuluvat myös monet Mitä - missä - milloin -teokset.

Lähteet: YLE Pohjanmaa