Vuoden Tietokirjailijapalkinnot viidelle

Tämän vuoden Tietokirjailijapalkinnon saa viisi kirjailijaa. Suomen tietokirjailijoiden palkinnot laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta jaettiin lauantaina toimittaja Maarit Huoviselle, perheneuvoja Saara Kinnuselle, kääntäjä Arto Kivimäelle, toimittaja Markku Siukoselle ja kulttuurimaantieteen dosentille Allan Tiitalle.

kulttuuri

Palkinnot myönnettiin nyt kymmenettä kertaa.

Huovisen toimittamista kirjoista kuuluisimpia ovat Urho Kekkosen Kirjeitä myllystäni 1 ja 2. Hän on kirjoittanut myös lääketiedettä ja terveyttä käsitteleviä kirjoja yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa.

Kinnunen paneutuu teoksissaan perheiden arjen pulmiin. Palkinnon myöntäjän mukaan Kinnusen teokset antavat lukijoille rakennuspuita hyvään elämään.

Kivimäki on puolestaan antanut lukijoilleen hyödyllistä ja hauskaa tietoa antiikin maailmasta ja latinan kielestä.

Siukonen palkittiin mm. urheilun tietokirjoista. Hän on ollut mukana laatimassa mm. useita urheilun suurteoksia. Näitä ovat Urheilumme kasvot 1-14, Suuri olympiateos 1-12 ja Urheilutieto 1-14.

Tiittaa kiitetään aate- ja oppihistorian tutkimuksen yhdistämisestä sekä Suomen tieteen historian valottamisesta. Hänen tuotantoonsa kuuluvat myös monet Mitä - missä - milloin -teokset.

Lähteet: YLE Uutiset