Teinityttö USA:sta valittiin Miss Maailmaksi

Tämän vuoden Miss Maailmaksi on kruunattu vaalea, sinisilmäinen Alexandria Mills Yhdysvalloista. Kiinassa Hainanin saarella pidetyssä kauneuskilpailussa toiseksi tuli Botswanan Emma Wareus ja kolmanneksi Venezuelan Adriana Vasini. Myös isäntämaan Kiinan edustaja pääsi viiden parhaan joukkoon.

Ulkomaat
Miss Maailma 2010 Alexandria Mills
Tämän vuoden Miss Maailmaksi kruunattiin lauantaina yhdysvaltalainen Alexandria Mills.Diego Azabel / EPA

Vuoden 2010 Miss Maailma Alexandria Mills on 18-vuotias ja hän kotoisin Kentuckyn osavaltiosta. 175 senttiä pitkä voittaja on tehnyt mallin töitä Elite Models -nimiselle yritykselle. Nettisivullaan Mills kertoo aikovansa opettajaksi.

114 missikandidaattia vietti osan viime kuukaudesta Kiinaa kiertäen. Kaksi tuntia kestänyt loppukilpailu keräsi uutistoimisto AFP:n mukaan peräti miljardi katsojaa ruutujen ääreen eri puolilla maailmaa.

Kisan yhtenä ennakkosuosikkina pidetty Norjan Mariann Birkedal pääsi seitsemän parhaan joukkoon. On arveltu, että hänen voittonsa olisi aiheuttanut hämmennystä Kiinassa. Kiinan viranomaiset ovat protestoineet voimakkaasti sitä, että Norjan Nobel-komitea myönsi rauhanpalkinnon kiinalaiselle toisinajattelijalle.

Suomen edustaja, 22-vuotias Anne-Marie Nurminen ei selviytynyt kisassa 20 parhaan joukkoon.

Lähteet: AP, AFP