Iloa ja valoa marraskuun harmauteen

Perinteistä Ilon ja Valon Satakunta -viikkoa vietetään tänä vuonna marraskuun toisella viikolla 8-14.11. Tapahtumia eri puolilla Satakuntaa on tänä vuonna ennätysmäiset 350.

Satakunta
Läänintaiteilija Marja Merisalo opettaa lapslle apinatanssia.
Läänintaiteilija Marja Merisalo opettaa lapslle apinatanssia.Satakunnan Taidetoimikunta

Ilon ja Valon Satakunta on Satakunnan taidetoimikunnan joka toinen vuosi järjestämä kulttuuritapahtuma, jossa tuodaan kulttuurin avulla iloa ja valoa syksyn harmauteen. Tapahtumalla aktivoidaan maakunnan eri tahoja järjestämään erilaisia kulttuuritapahtumia juuri tämän viikon aikana koko Satakunnan alueella.

Tänä vuonna tapahtumia on ennätysmäärä. 350 eri tapahtumasta runsas sata järjestetään kouluissa ja päiväkodeissa. Pelkästään Karvian kunnassa tapahtumia viikon aikana on 36. Karvia sijoittuukin tapahtumillaan Porin, Rauman ja Harjavallan kanssa neljän kärkeen, jossa on viikon aikan eniten tapahtumia. Tänä vuonna yksikään Satakunnan kunnista ei ole jättäytynyt pois tapahtumaviikosta.

Tänä vuonna esillä kirjastot ja lastenkulttuuri

Ilo ja Valo 2010 nostaa tänä vuonna esille erityisesti lasten ja nuorten kulttuuriin sekä Pohjosimaisen kirjastoviikon. Tarkoituksena on aktivoida ja innostaa maakunnan koulut mukaan. Tapahtuman vastaava, lastenkulttuurin läänintaiteilija Marja Merisalo Satakunnan Taidetoimikunnasta, sanoo, että lastenkulttuuripainotuksella pyritään kiinnittämään huomiota lastenkulttuurin merkitykseen ja tärkeyteen yhteiskunnassa.

- Kulttuuri lisää huomattavasti lasten ja nuorten hyvinvointia sekä antaa luontevan ilmaisukanavan kasvuikäisille. Mikä voi tuoda enemmän iloa ja valoa pimenevään syksyyn kuin lasten ja nuorten tekemisen ilo ja riemu, sanoo Merisalo.

Ilovalo 2010 käynnistyy maanantaina 8.11. lastenkulttuurin läänintaiteilija Marja Merisalon ohjaamalla Namaste-tanssiteatterityöpajaesityksellä Cygnaeuksen koulussa Porissa ja se päättyy Porin Kirjurinluodossa järjestettävään koko perheen valo-tuli –ulkoilmatapahtumaan isäinpäivän iltana 14.11. Kaikki mitä tapahtuu sillä välillä on satakuntalaisten lasten ja nuorten toimijoiden sekä paikallisen kulttuurikentän käsissä.

Taidetoimikunnan Ilon ja Valon nettisivuilta löytyy viikon tarkka ohjelma:

Lähteet: YLE Satakunta