Tv-tähti neuvoo katuväkivallan kitkemisessä

Suositussa EastEnders-sarjassa näytelleen Brooke Kinsellan mukaan erityisesti koulujen pitäisi puuttua nykyistä hanakammin ampuma- ja teräaseongelmaan Britanniassa. Maan pääministeri pestasi Kinsellan miettimään ratkaisuja, sillä tällä on omakohtaista kokemusta katuväkivallasta.

viihde
EastEnders-sarjassa näytellyt Brooke Kinsellan
EPA/ANDY RAIN

Kinsellan veli puukotettiin kuoliaaksi vain 16-vuotiaana pari vuotta sitten. Kokemus vakuutti pääministeri David Cameronin siitä, että kyseessä on oikea henkilö miettimään ratkaisua Britanniassa vellovalle nuorisoväkivallalle. Kinsellan mukaan koulujen täytyy kantaa nykyistä enemmän vastuuta.

- Koulut järjestävät huume- ja seksivalistusta. En näe syytä miksei kouluissa voisi kertoa myös aseiden vaaroista. Tosin moni koulu pelkää, että valistusohjelman myötä he menettävät maineensa ja lopulta vanhemmat haluavat lastensa vaihtavan koulua.

Raporttia varten Kinsella keskusteli aseita kantavien nuorten kanssa.

- Suurin osa nuorista todella pelkää henkensä puolesta ja siksi kulkevat teräaseet taskuissaan. Valitettavasti kyse on myös muoti-ilmiöstä. Jengiläisten mielestä aseissa on hohtoa.

Brooke Kinsella tuli tunnetuksi pitkäaikaisen EastEnders-tv-sarjan Kelly Taylorina, jota hän näytteli vuosina 2001-2004.

Lähteet: BBC