Keltajuuri-sinihomejuustosalaattia ja hunaja-pähkinäkastiketta

Timon kolmen ruokalajin kokonaisuus aloitetaan alkuruokasalaatilla. Kuvauspäivänä keltajuurta ei löytynyt, joten Timo käytti salaatissaan punajuurta.

Voita & Sokeria
Kokki kokkaa salaattia.
YLE

Tarvikkeet:

4-6 kpl keltajuurta

1 valkuainen

200 g salaatteja

150 g sinihomejuustoa

1 varsisellerin oksa

100 g saksanpähkinöitä

2 rkl hunajaa

2 rkl viinietikkaa

6 rkl oliiviöljyä

merisuolaa

suolaa

mustapippuria

Tee näin:

Riko valkuaisen rakenne työkulhossa. Pyörittele keltajuuret ensiksi valkuaisessa ja tämän jälkeen karkeassa merisuolassa. Paahda keltajuuria 200 c noin tunti, kunnes kypsiä. Laita saksanpähkinät uunin pellille ja paahda uunissa noin 5 min, välillä sekoittaen. Kuori hieman jäähtyneet keltajuuret ja paloittele ne. Sekoita kastike työkulhossa; lisää hunaja, etikka ja öljy. Lisää sinne myös hieman murskatut pähkinät ja keltajuuret, sekoita. Pese salaatit ja varsiselleri. Kuori varsiselleri ja paloittele pieneksi. Revi salaatit kulhoon ja nosta pähkinät ja keltajuuret salaattien päälle ja pyöräytä hieman. Murusta sinihomejuusto salaatin päälle.

Lähteet: Ohje: Timo Lepistö