Tarvikkeet:
4-6 kpl keltajuurta
1 valkuainen
200 g salaatteja
150 g sinihomejuustoa
1 varsisellerin oksa
100 g saksanpähkinöitä
2 rkl hunajaa
2 rkl viinietikkaa
6 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
Riko valkuaisen rakenne työkulhossa. Pyörittele keltajuuret ensiksi valkuaisessa ja tämän jälkeen karkeassa merisuolassa. Paahda keltajuuria 200 c noin tunti, kunnes kypsiä. Laita saksanpähkinät uunin pellille ja paahda uunissa noin 5 min, välillä sekoittaen. Kuori hieman jäähtyneet keltajuuret ja paloittele ne. Sekoita kastike työkulhossa; lisää hunaja, etikka ja öljy. Lisää sinne myös hieman murskatut pähkinät ja keltajuuret, sekoita. Pese salaatit ja varsiselleri. Kuori varsiselleri ja paloittele pieneksi. Revi salaatit kulhoon ja nosta pähkinät ja keltajuuret salaattien päälle ja pyöräytä hieman. Murusta sinihomejuusto salaatin päälle.