Victoria ja Daniel tapasivat Halosen

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat aloittaneet Suomen-vierailunsa virallisen osuuden. Hyväntuulinen pari tapasi aamulla Mäntyniemessä tasavallan presidentti Tarja Halosen ja tohtori Pentti Arajärven.

Kotimaa
Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel Helsinki-Vantaan lentokentällä sunnuntaina.
Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat saapuneet vierailulle Suomeen. Ohjelma on rakennettu kuninkaallisten vieraiden toiveiden mukaan: esillä ovat nuorison asiat ja tulevaisuus.

Lämpimissä merkeissä sujuneen tapaamisen jälkeen kruununprinsessaparin ohjelmassa on kaupunkivierailu Lahteen. Victoria ja Daniel vierailevat siellä Tiirismaan lukiossa ja lounastavat Sibeliustalossa.

Lahdessa vieraat tutustuvat myös uusiutuvan energian tutkimuskeskus Energoniin. Vielä illalla Presidentinlinnassa järjestetään päivällinen kuninkaallisten kunniaksi.

Tiistaina kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailevat nuorten Happi-toimintakeskuksessa Helsingissä ja lounastavat Helsingin kaupungintalolla. Iltapäivällä Victoria avaa Espoossa suomalais-ruotsalaisen elinkeinoelämän tulevaisuusseminaarin.

Kruununprinsessapari palaa Ruotsiin keskiviikkona 3. marraskuuta.

Lähteet: YLE Uutiset