1. yle.fi
  2. Uutiset

Merikarvia ei lähde Jussi Vareksesta

Linnateatteri tuo ensi kesänä Naantalin teatteri Emman lavalle yksityisetsivä Jussi Vareksen, joka törmää nuoruuteensa. Pääosassa Vares ja Nuoruustango -näytelmässä nähdään Jukka Rasila.

Jussi Vares -kirjasarja
Näyttelijä Harri Hinkkalojuu ruohikolla.
Harri Hinkka /YLE Kuvapalvelu

Jussi Vares voi lähteä Merikarvialta, mutta Merikarvia ei lähde Jussi Vareksesta. Nuori tulevaisuuden yksityisetsivä maleksii 80-luvulla Merikarvialla, haaveilee meijerin kauniista Emiliasta ja kuskaa humalaisia tovereitaan tansseihin Morris Marinallaan.

Vuosikymmenten kuluttua Vareksen muistot palaavat pätkittäin, kun nuoruudenystäviä alkaa yllättäen putkahdella esiin kotikulmilla Turussa. Vanhat kaverit ovat kylläkin vuosien saatossa vähän muuttuneet, eivätkä välttämättä parempaan suuntaan. Jussi Vares joutuu nyt pohtimaan, kuinka paljon vaakakupissa painaa vanha ystävyys, kun toisella puolella ovat asiakkaan etu ja Suomen laki.

Satu Rasila nautti Reijona olemisesta

Satu Rasila, turkulainen näytelmäkirjailija, kirjoittaa Reijo Mäen samannimiseen alkuperäisteokseen perustuvan näytelmätekstin. Hän tarttuu jälleen innoissaan haasteeseen siirtää Jussi Vares Teatteri Emman näyttämölle.

- Edellinen Vares-dramatisointi oli miellyttävä rupeama. Kun siirrän Reijon kirjaa näyttämölle, pyrkimyksenäni on kirjoittaa hänen kynällään ja käsialallaan. Tämä kirjoittajan roolileikki on kiintoisa. On nautinto olla Reijo.

Linnateatterin kuumassa kesädekkarissa nähdään Vareksena TV:stä tuttu Jukka Rasila. Muissa rooleissa ruutia polttavat Pihla Penttinen, Miska Kaukonen ja Santtu Karvonen. Ohjaajana on liipasinherkkä Jussi Vares-evp eli Kari-Pekka Toivonen.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi