Victoria ja Daniel ihastuttivat helsinkiläisiä

Satoja helsinkiläisiä ja muita kävijöitä oli vastaanottamassa Ruotsin prinsessaparia Helsingin keskustassa tänään. Prinsessa Victoria ihasteli puheessaan saamaansa lämmintä vastaanottoa ja kiitti rakkaita helsinkiläisiä tervehdyksistä.

Kruununprinsessa Victoria
Helsingin kaupunki/ Seppo Laakso

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ajoivat autosaattueessa Helsingin kaupungintalolle vähän ennen kello 11 tiistaina aamupäivällä. Heitä vastaanottamassa olivat Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sekä apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen, joka pudotti hässäkässä kenkänsäkin autosta noustessaan.

Kruununprinsessa Victoria piti kaupungintalon parvekkeelta noin 10 minuutin puheen rauhallisella ja selkeällä ruotsin kielellä. Prinsessa oli pukeutunut umpinaiseen siniseen jakkupukuun.

Puheensa lomassa prinsessa Victoria esitteli myös miehensä Danielin, ja kertoi tämän olevan pariskunnan ensimmäinen yhteinen Suomen vierailu. Molemmat ovat käyneet yksin Suomessa aiemmin useasti.

Parveketervehdysten jälkeen prinsessapari jatkoi lounaalle kaupungintalolle.

Prinsessan kysymystulva Hapessa

Aamulla kuninkaalliset kävivät jo tutustumassa nuorisotalo Hapen toimintaan Sörnäisissä. Nuorisotalon toimintaa esitteli mm. 18-vuotias Ville Majamaa, joka on ollut alusta saakka suunnittelemassa toimintaa.

– Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel olivat todella kiinnostuneet nuorisotoiminnasta, ja olisimme halunneet kertoa paljon enemmän kuin mihin aikaa oli varattu. Jouduin välillä vähän jopa hoputtamaan heitä siirtymään seuraavaan paikkaan, sillä kysymyksiä oli niin paljon, kertoo Ville Majamaa Helsingin nuorisoasiainkeskuksen nettisivuilla.

Iltapäivällä Espoossa

Iltapäivällä kruununprinsessa Victoria avaa Hanasaaren kulttuurikeskuksessa Espoossa suomalais-ruotsalaisen elinkeinoelämän tulevaisuusseminaarin.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel palaavat Ruotsiin huomenna.

Vierailusta katkoksia liikenteeseen

Pohjoisesplanadi oli suljettu liikenteeltä kuninkaallisten parvekenäyttäytymisen vuoksi noin kello 11.00 aikaan parinkymmenen minuutin ajan Mariankadun ja Unioninkadun väliltä. Lisäksi keskustan liikenteessä on muuallakin lyhyitä liikennekatkoksia vierailun ajoreiteillä.

Lähteet: YLE Helsinki