1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kadonnut varusmies löytyi kuolleena

Karjalan Prikaatissa Vekaranjärvellä kadonnut varusmies on löytynyt kuolleena. Varusmies katosi maanantaina iltapäivällä ampumasuunnistuskilpailussa mukanaan rynnäkkökivääri ja pieni määrä kovia ampumatarvikkeita.

Kotimaan uutiset

Puolustusvoimien kantahenkilökunnasta koostunut etsintäpartio löysi varusmiehen menehtyneenä ampumasuunnistusradan vierestä tiistaina ennen puoltapäivää.

Varusmiehen ase oli löydettäessä hänen vieressään. Karjalan Prikaatin esikuntapäällikkö eversti Reima Helminen ei kommentoi varusmiehen kuolintapaa tarkemmin.

Kouvolan poliisi on aloittamassa varusmiehen kuolemansyyn tutkinnan.

Varusmiehen tarkkaa katoamisajankohtaa ei vielä tiedetä. Katoaminen tapahtui Vekaranjärven varuskunnan Ahvenlammen harjoitusalueella.

Kovat ampumatarvikkeet varusmies sai osallistuessaan ampumasuunnistuskilpailuun. Varusmiestä etsittiin poliisin ja helikopterin avulla maanantai-illasta alkaen.

Varusmiehen palveluhistoria oli nuhteeton

Heinäkuussa varusmiespalveluksensa aloittaneen miehen palvelushistoriassa ei eversti Helmisen mukaan ollut mitään huomautettavaa. Varusmies oli parhaillaan aliupseerikurssilla opiskelemassa panssarivaununjohtajaksi.

Helmisen mukaan tapaus on erittäin harvinainen.

- Olen ollut nyt 30 vuotta armeijassa, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun tämmöinen tapahtuu.

Helminen ei halua ottaa kantaa siihen, vaikuttaako tapaus esimerkiksi ampumasuunnistuskilpailun järjestämiseen jatkossa.

- Tutkitaan ensin ja tehdään tarvittavat johtopäätökset. Kun johtopäätökset on tehty, sitten muutetaan toimintatapamallia.

Kriisiavun antaminen on aloitettu varusmiehen yksikössä. Karjalan Prikaatissa järjestetään myös suruliputus tapahtuman johdosta.

Varusmiehen omaisille on ilmoitettu tapahtuneesta.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi