Hyppää sisältöön

Suurituloisimmat suomalaiset Nokia-pomoja ja uusmaalaisia

Suurituloisimmat suomalaiset tulevat Uudeltamaalta, ja kaikkein eniten tienaavat matkapuhelinyhtiö Nokian pomot. Eniten pääomatuloja kerää puolestaan Sanoma-omistaja Aatos Erkko. Kulttuurin isopalkkaisissa kunnostautuu erityisesti kapellimestari Jukka-Pekka Saraste, ja paksu tilipussi on myös Lauri Tähkällä eli Jarkko Suolla.

Vuoden 2009 tulo- ja pääomaverotuksen tiedot on julkistettu. Viimevuotiseen tapaan eniten ansiotuloja sai Nokian ja Shellin hallituksissa istuva Jorma Ollila. Hänen ansiotulonsa olivat viime vuonna 6,1 miljoonaa euroa. Toiseksi suurimmat ansiotulot olivat Nokian entisellä toimitusjohtajalla Olli-Pekka Kallasvuolla, 4,8 miljoonaa euroa.

Kolmanneksi eniten ensiotuloja oli Fortumin ex-toimitusjohtajalla Mikael Liliuksella, 2,7 miljoonaa euroa. Hän jäi tehtävästä eläkkeelle joulukuussa 2009.

Eniten ansiotuloja vuonna 2009 saaneiden kymmenen kärkeen mahtuu yritysjohtajien lisäksi yksi pokeriammattilainen. Ilari Sahamies ansaitsi Suomessa verotettavia ansiotuloja reilut 1,7 miljoonaa euroa.

Kapellimestari Jukka-Pekka Saraste, 54, ylsi kulttuurin saralla korkeimpiin ansiotuloihin vuonna 2009. Kahdensadan parhaiten tienaavan suomalaisen listalla Saraste oli tuloillaan sijalla 160.

Sadan eniten ansiotuloja vuonna 2009 keränneiden joukossa on neljä naista. Waselius & Wistin asianajaja ja osakas Tarja Wist oli suuripalkkaisin nainen. Hän löytyy sijalta 40.

Tilastokeskuksen tuoreimpien tietojen mukaan suomalainen tienaa keskimäärin noin 35 000 euroa vuodessa.