Nokia-pomot ansiotulotilaston kärjessä

Vuoden 2009 tulo- ja pääomaverotuksen tiedot on julkistettu. Viimevuotiseen tapaan eniten ansiotuloja sai Nokian ja Shellin hallituksissa istuva Jorma Ollila. Hänen ansiotulonsa olivat viime vuonna 6,1 miljoonaa euroa. Toiseksi suurimmat ansiotulot olivat Nokian entisellä toimitusjohtajalla Olli-Pekka Kallasvuolla, 4,8 miljoonaa euroa. Kymmenen eniten ansainneen kärjessä oli yhteensä neljä nokialaista.

verotus
Jorma Ollila ja Olli-Pekka Kallasvuo
YLE

Kolmanneksi eniten ensiotuloja oli Fortumin ex-toimitusjohtajalla Mikael Liliuksella, 2,7 miljoonaa euroa. Hän jäi tehtävästä eläkkeelle joulukuussa 2009.

Kärkisijan edelleen kirkkaasti pitäneen Ollilan ansiot ovat kuitenkin pienentyneet, sillä vielä vuonna 2008 hänen tulonsa olivat 7,8 miljoonaa euroa. Kallasvuon ansiot sen sijaan nousivat 500 000 eurolla ja Liliuksen vähenivät 1,5 miljoonalla eurolla.

Liliuksen jälkeen seuraavina ansiotulolistalla ovat Koneen toimitusjohtaja Matti Alahuhta, Nokian entinen hallituksen jäsen Simon Bresford-Wylie ja Outotecin entinen toimitusjohtaja Tapani Järvinen.

Pääomatulojen kärjessä Erkko

Pääomatulotilaston kärjessä olivat viime vuonna Sanoma-omistaja Aatos Erkko, Toivo Hallikivi ja muun muassa hammaslääketieteen laitteistoja valmistavan Planmeca-yhtiön perustaja Karl Heikki Kyöstilä.

Erkon pääomatulot olivat yli 16,5 miljoonaa euroa, Hallikiven pääomatulot puolestaan runsaat 12,3 miljoonaa euroa ja Kyöstilän 11,8 miljoonaa euroa.

Neljänneksi eniten pääomatuloja sai Sanoma WSOY:n omistajiin lukeutuva Robin Langenskiöld.

Pääomatulojen kymmenen kärkeen sijoittuivat myös parikymppiset helsinkiläissisarukset My ja Max Widenius. Heidän isänsä loi aikoinaan MySQL-tietokannan, joka sittemmin myytiin Sunille. Tietokanta sai nimensä Myn mukaan.

Verotiedot selviävät vuoden 2009 verotuksesta, joka tuli julkiseksi maanantaiaamuna.

Lähteet: YLE Uutiset