Antti Tuisku selätti menestymispaineet

Viime aikoina muusikko Antti Tuisku on nähty lähinnä tanssilattialla Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa. Aikaa musiikillekin on kuitenkin löytynyt. Uusimmalla albumillaan Tuisku perkaa muun muassa aikuistumiseen liittyviä paineita.

Aamu-tv
Antti Tuisku
Vieraaksi saapui viime aikoina tanssiparketilla ahkerasta pyörähdellyt poptähti Antti Tuisku. Mieheltä on ilmestynyt uusi levykin - muuten jo seitsemäs studioalbumi.

Antti Tuiskun yleisösuosio ei ota hiipuakseen. Viime sunnuntaina Tuisku sai tanssiparinsa Anna-Liisa Bergströmin kanssa toiseksi huonoimmat pisteet MTV3:n Tanssii Tähtien kanssa -ohjelmassa, mutta yleisö äänesti parin illan parhaaksi.

- Kun kuulin tuloksen, meinasin tipahtaa pyllylleni. Vetää todella nöyräksi ja kiitolliseksi huomata, miten paljon yleisö äänestää, Tuisku pudistelee päätään Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.

Tuiskulta on usein kysytty, miltä tuntuu olla ohjelman yleisösuosikki.

- Yritän olla ajattelematta sitä, sillä muuten lähden leijailemaan, hän vastaa.

Ensimmäisinä viikkoina paine menestyä kilpailussa oli kova.

- Lehdet kirjoittivat, että olen ennakkosuosikki ja minun on helppo omaksua tansseja. Vasta kun pääsin ajatuksesta, ettei kukaan odota minulta mitään, sain tanssiin tekemisen riemun, Tuisku kertoo.

Aikuistumisen ongelma

Antti Tuiskun uudella levyllä Kaunis kaaos on Paula Vesalan kanssa tehty kappale Mustavalkoinen. Kappaleessa Tuisku laulaa: Sisko onnistuu ja mä oon se toivoton. Mulle kaikki vieras onkin teille tärkeintä, koti, perhe, työ ja ikuisuus yhdessä.

Kappaleen tekstin valmistuttua Vesala kehotti Tuiskua soittamaan kotiin.

- Kun lauloin kappaletta studiossa, itku ei ollut kaukana. Piti ottaa monta kertaa uusiksi, kun tunteet meinasivat kuulua laulusta liikaa.

Kappale kertoo aikuistumisesta ja paineista olla sitä, mitä muut ihmiset itseltä odottavat.

- Äiti kysyi, että en kai oikeasti ajattele, että he vertaavat minua siskooni. Sanoin, että en, mutta kappale kertoo siitä, miten itse maailman näen.

Tuisku tunnustaa kokevansa ristipainetta siitä, millainen hän on ja mitä muut ihmiset hänestä odottavat ja olettavat. Hän toteaa, että maailma ei ole nuorille niin mustavalkoinen kuin mitä se oli vanhemmalle ikäpolvelle.

- Minulla kulkee kylmät väreet, kun kuuntelen äidin tarinoita siitä, kuinka hänen isänsä pisti hänet vähäksi aikaa pihalle, koska hän tuli raskaaksi alle 18-vuotiaana. Me elämme eri aikataulussa kuin vanhempamme. Jos minulle lapsia on tullakseen, niitä ei tule ainakaan lähiaikoina.

Lähteet: YLE Uutiset