Victoria tervehti helsinkiläisiä vahingossa helsingborgilaisina

Ruotsin kruununprinsessa Victoria tervehti vahingossa helsingborgilaisia puhuessaan helsinkiläisille Helsingin kaupungintalolla. Victoria puhui helsinkiläisille kaupungintalon parvekkeelta aamupäivällä. Hän korjasi lipsahduksensa huumorilla ja totesi perään: "klassinen moka".

Kotimaa
Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailevat nuorten Happi-toimintakeskuksessa Helsingissä.
Kruununprinsessaa ja prinssiä ilahdutti muun muassa Hapen street dance -ryhmä.YLE
Prinsessa Victoria puhumassa helsinkiläisille kaupungintalon parvekkeelta.
Prinsessa Victoria teki omien sanojensa mukaan "klassisen mokan", kun hän osoitti sanansa ensin helsingborgilaisille eikä helsinkiläisille.

- Sallikaa minun ensimmäisenä ilmaista, kuinka iloisia olemme siitä, että saamme olla Suomessa ja täällä Helsingissä, Victoria jatkoi naurahtaen painottaen sanaa "Helsingissä".

Prinsessa Victoria seuraa kömmähdyksellään isänsä jalanjälkiä, muistelee ruotsalaislehti Aftonbladet. Kuningas Kaarle XVI Kustaa tervehti vuonna 1985 kaupunkilaisia sanoin "Kära örebroare".

Danielille taputusmyrsky

Victoria muistutti yleisölle olleensa Helsingissä monta kertaa ja saaneensa aina valtavan lämpimän vastaanoton. Tälläkin kertaa Ruotsin kruununprinsessaparia oli seuraamassa Kauppatorilla ennen puoltapäivää 7 000 - 8 000 ihmistä.

- Ja nyt minulla on mukanani, kuten näette, minun rakas mieheni, Victoria viittasi aviopuolisoonsa, prinssi Danieliin ja sai aikaan yleisön taputusmyrskyn.

- Se, että teemme yhden ensimmäisistä ulkomaanmatkoistamme tänne Suomeen, ei tietenkään ole mikään sattuma. Se ilmentää sitä, kuinka lähellä Suomi ja Ruotsi ovat toisiaan ja että Suomella on erityinen paikka sydämessäni, Victoria sanoi.

Huomenna paluu Ruotsiin

Helsinkiläisten tervehdyksen jälkeen vieraat lounastivat kaupungintalossa. Päivän ohjelmaan sisältyi myös tutustuminen nuorten Happi-toimintakeskukseen Helsingissä. Iltapäivällä Victoria avasi Espoossa suomalais-ruotsalaisen elinkeinoelämän .

Ruotsalaiskuninkaalliset saapuivat Suomeen sunnuntai-iltana. Maanantaina kruununprinsessa Victoria puolisoineen tapasi tasavallan presidentti Tarja Halosen ja tohtori Pentti Arajärven Mäntyniemessä. Myöhemmin maanantaina pari vieraili Lahdessa, jossa he tervehtivät kaupunkilaisia Sibeliustalon edustalla. Kuninkaallinen pariskunta vieraili lisäksi Tiirismaan lukiossa ja uusiutuvan energian tutkimuskeskuksessa Energonissa. Päivä huipentui juhlapäivälliseen Presidentinlinnassa.

Ruotsiin pariskunta palaa keskiviikkona.

Lähteet: YLE Uutiset