Leipomoiden kilpajuoksu kiristyy

Leipomoiden pudotuspeli kiihtyy. Pohjois-Karjalan Leipomoyrittäjät ry:n puheenjohtaja Vesa Kärki toteaa, että kilpailu on kiristynyt kiristymistään maakunnassa jo useamman vuoden ajan.

leipomoteollisuus
Nainen siirtää leipäkärryä leipomossa.
Leipomoteollisuus tiedotti elokuussa leipomoiden kustannusten nousseen yli kymmenen prosenttia.Yle

Lieksan Leipomon toimitusjohtaja Vesa Kärki uskoo, että Vaasan Oy:n maanantainen päätös lakkauttaa Liperin leipomo on merkki kilpailun kiristymisestä entisestään.

- Liperin leipomon lakkautus oli äärimmäisen harmillinen, sillä Joensuun seudulta on hävinnyt paikallisia leipomoita viime vuosina useita. Sillä seudulla asiakkaat menettävät nyt niin sanotun tuoreusedun, harmittelee Kärki.

Näytön paikka asiakkaille ja pienleipomoille

Porokylän Leipomon toimitusjohtaja Timo Väänänen harmittelee myös Liperin leipomon kohtaloa. Nurmeksesta ei aiota kuitenkaan lisätä leivän tuontia Joensuun seudulle.

- Vaasan Oy kuitenkin pitää kiinni markkinoistaan tuomalla leipää Kuopiosta. Meilläkin matkaa Joensuuhun on sen verran, että keskitymme myymään leipää pääosin lähelle, jolloin leipä saadaan tuoreena asiakkaille, Väänänen toteaa.

- Mutta tässä on nyt kyllä ihan selvä markkinarako Joensuun alueen pienleipomoille, jotka voivat tarjota asiakkaille aidosti tuoretta leipää. Samoin tässä on näytön paikka asiakkaille, jotka usein puhuvat voimakkaasti lähiruuan puolesta, Pohjois-Karjalan Leipomoyrittäjät ry:n puheenjohtaja Vesa Kärki jatkaa.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Mari Itkonen