Hyppää sisältöön

Lama ei näivetä hauskanpitoa

Nenäpäivän valmisteluissa mukana oleva espoolainen Ilmapallokeskus on selvinnyt kahdesta lamasta pelkällä säikähdyksellä. Yleisnaisjantuseksi itsensä tituleeraava Heli Sivaro sanoo, että laman aikana ihmiset eivät halua tinkiä hauskanpidosta ja siksi juhlarekvisiitta tekee kauppansa.

Ilmapallokeskuksen yleisnaisjantunen Heli Sivaro laittaa maailmalle kymmeniätuhansia punaneniä. Kuva: YLE Lahti

Sivaron edustama yritys on pohjoismaiden suurin juhlatarvikkeiden maahantuoja ja tukkuyritys. Se on perustettu vuonna 1991.

- Nenäpäivällä on vielä pitkä matka vappuun. Vappu on Suomen suurin katukarnevaali, joka näkyy myös ilmapallojen ja juhlarekvisiitan valmistuksessa. Yrityksen parikymmentä työntekijää tuplaantuu, kun tehdään vappuvalmisteluja, kertoo Sivaro.

Nenäpäivän tapaan myös halloween tekee tuloaan Suomeen yhä voimallisemmin, sanoo Sivaro.

Pitkä matka on kuljettu myös juhlarekvisiitan kehityksessä. Puhallettavat, paksumateriaaliset ilmapallot ovat kehittyneet soiviksi heliumpalloiksi, joita saa ääntelehtimään hieromalla.

- Pikkunaiset tahtovat hello kittejä, pinkkiä, prinsessoja ja muumeja. Pojat jotain pärisevää ja merirosvoja. Aikuisillekin on jos vaikka mitä. Tarpeet ja kysyntä tulee aika paljon tv-maailmasta, kuvailee Sivaro.

.
.