1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Nordealaiset eivät lähde uuteen Pro-liittoon

Ammattiliitto Suorassa tehtiin keskiviikkona välikauden johtajavalintoja, sillä Suora ja Toimihenkilöunioni TU aloittavat yhteisvoimin uutena Pro-ammattiliittona ensi vuoden alussa.

Suoran edustajiston kokouksessa varmistui myös, että Nordean palveluksessa olevat Suoran jäsenet eivät lähde uuteen liittoon, vaan perustavat uuden ammattiliiton.

Suoran puheenjohtajaksi valittiin aiemmin varapuheenjohtajana toiminut Riitta Suonpää. Liittoa tähän saakka johtanut Tiina Lankila ei ollut enää ehdolla.

Lankila siirtyy ammattiliitto Pron jäsenyyden tukiyksikön johtajaksi eikä hänellä ole enää suunnitelmia palata poliittisiin tehtäviin ammattiliitossa.

Nordealaisten uusi ammattiliitto on Nordea Unioni Suomi eli Nousu. Nordelaiset eivät halunneet uuteen liittoon. Uuden liitolla arvioijasta riippuen noin 6 000 tai lähes 7 000 jäsentä.

Suora on pankki-, rahoitus- ja vakuutustehtävissä sekä sosiaalivakuutuksen, rahapelien ja alkoholikaupan parissa työskentelevien etujärjestö. Liitolla on tähän saakka ollut noin 31 000 jäsentä, joista 20 000 on toiminut finanssialalla. Nordelaisten lähdön jälkeen finanssialan joukko supistuu.

Toimihenkilöunioni TU:ssa on 125 000 jäsentä. TU ja Suora tekevät uutta Pro-liittoa koskevat lopulliset päätökset loppuvuodesta.