1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. YT-neuvottelut

Alholman sahan yt:t koskevat 11 toimihenkilöä

UPM on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat 244 toimihenkilöä Suomessa ja Venäjällä. Heistä 11 työskentelee Alholman sahalla Pietarsaaressa. Sahakohtaista vähennystarvetta ei ole vielä tarkkaan määritelty.

Kuva: YLE Keski-Pohjanmaa

Yt-neuvotteluiden piirissä on johtaja Arto Halosen mukaan yhteensä 244 toimihenkilöä, Suomen ja Venäjän tehtaiden esikuntatoimintoja ja ulkomaan myyntiyksiköitä. Suunniteltujen tehostamistoimenpiteiden toteutuessa UPM Timberin henkilöstö vähenisi 52:lla.

UPM:llä on sahoja Suomessa Pietarsaaren lisäksi Lappeenrannassa, Kajaanissa, Porissa ja Juupajoella sekä jalostetehdas Heinolassa. Venäjällä saha ja höyläämö sijaitsevat Pestovossa.

UPM aloittaa myös neuvottelut Alholman sahaa koskevista tuotannonrajoituksista, jotka voivat johtaa lomautuksiin. Alholman sahalla on 80 työntekijää. Koko maassa tuotannonrajoitusneuvottelut koskevat viittä sahaa ja kolmea jatkojalostuslaitosta.

Yhtiön mukaan tuotannonrajoituksiin pakottavat heikkenevä markkinatilanne, kustannuskilpailukykyisen raaka-aineen saatavuus sekä liiketoiminnan huono kannattavuus.