Lääkelaitoksen muutto jätti jälkensä

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean Kuopion yksikkö on kasvanut tänä vuonna jopa hieman suunniteltua ripeämmin. Helsingissä pitkään työskennelleitä asiantuntijoita Kuopioon ei kuitenkaan ole juuri muuttanut. Henkilöstön suuri vaihtuvuus on myös hidastanut lääkkeiden myyntilupien käsittelyä.

Kotimaa
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean kyltti.
YLE

Henkilöstön kovasta vastarinnasta huolimatta lääkelaitos päätettiin alueellistaa Kuopioon. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea aloitti toimitnansa melko tasan vuosi sitten.

Kuopion yksikössä työskentelee nyt reilut 20 fimealaista, ja uusia virkoja on juuri tulossa hakuun. Yliopistokampuksen vieressä Technopoliksen tornitalossa hulppeita näkymiä katselee tosin vasta noin joka kymmenes fimealainen.

Ylijohtaja Sinikka Rajaniemi ei kuitenkaan myönnä Kuopion yksikön kasvua vaivalloiseksi:

- Ollaan menty hieman nopeammin, kuin mitä alun perin ajateltiin. Saattaa olla, että ensi vuonna mennään vähän hitaammin, mutta nyt ollaan vähän ennakossa, Rajaniemi sanoo.

Isoin siirtoruljanssi on suunniteltu vuoden 2012 lopulle.

Alueellistamisen takia lääkelaitoksesta lähti kahdessa vuodessa kymmeniä etenkin lääkkeiden myyntilupia käsitelleitä asiantuntijoita:

- On aivan selvää, että vaikka vaihtuvuus on onneksi hidastunut, se tuntuu myyntilupatoimintatyössä, joka on kieltämättä yks Fimean päätoiminta-alueista, Rajaniemi myöntää.

Toimintoja turvataan Rajaniemen mukaan myös etätyöllä.

Kuopioon muuttajiin kuuluu mm. lakimies Paavo Autere, joka lakkasi pendelöimästä Hämeenlinnasta Helsinkiin ja muutti Kuopioon kesäkuussa. Muuttajien tausta on usein samantyyppinen kuin Auterella.

- Meillä on perhesiteitä Pohjois-Suomessa ja me ollaan asuttu Pohjois-Savossa Kuopiossakin kuusi vuotta. Oli helppo muuttaa Kuopioon. Perheessäkin on sen ikäisiä lapsia, että muuttamisen suhteen piti tehdä äkkiä ratkaisuja suuntaan tai toiseen, joten päätettiin muuttaa Kuopioon, vaikka todennäköisesti olisin joutunut lähtemään vasta 2014.

Luottamusmies Saila Antilan mukaan Helsingin fimealaisilla ahdistunut olo jatkuu. Kuopion tornitalon ilmapiiristä ei Paavo Auterella ainakaan toistaiseksi ole valittamista.

- Minusta se on aika hyvä. Kaikki ovat tulleet Kuopioon vapaaehtoisesti. Täällä on erinomaisen hyvät puitteet ja muutenkin mukava ja välitön meininki, että kyllä täällä on kiva tehdä töitä, Autere vakuuttaa.

Lähteet: YLE Uutiset