1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nenäpäivä

Kansanedustajat haastoivat useat tahot nenäilemään

Kantahämäläiset kansanedustajat on haastettu mukaan Nenäpäivään. He ovat haastaneet kunnanjohtajat, kunnanhallitusten puheenjohtajat, maakuntahallituksen jäsenet, ja mm. kaikki opettajat mukaan Nenäpäivään. Kansanedustajamme kertovat myös, miksi Nenäpäivään on hyvä osallistua.

Miten Risto Autio, Päivi Räsänen, Kirsi Ojansuu, Johannes Koskinen, Satu Taiveaho, Tarja Filatov ja Sirkka-Liisa Anttila tuovat roposensa yhteisen Nenäpäivän hyväksi. YLE Häme on haastanut heidät mukaan Nenäpäivä-keräykseen.

Johannes Koskinen (sdp) osallistuu Nenäpäivään lahjoittamalla 30 e. Lisäksi hän haastaa Hämeen kaupunginjohtajat, kunnanjohtajat sekä kunnan hallitusten puheenjohtajat mukaan.

Satu Taiveaho (sdp) haastaa kaikki Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston jäsenet mukaan YLE:n nenäpäivän kampanjaan jokaisen sopivaksi katsomalla summalla.

- Valitsin tällä kertaa kohteeksi Pelastakaa Lapset ry:n Etiopian kohteen. Pelastakaa lapset ry tekee tärkeää työtä lasten oikeuksien puolesta. Kampanjan tavoitteet koulunkäynnin mahdollistamiseksi köyhien perheiden lapsille sekä lastensuojelutyö ovat äärimmäisen tärkeitä. Lapsissa on tulevaisuus ja siksi lasten kouluttaminen ja suojelu ovat koko maailmankin tulevaisuuden kannalta merkityksellisiä. Kampanjassa on autettu myös syrjityimpiä ryhmiä, kuten vammaisia lapsia, minkä näen erityisen tärkeänä, koska vammaisten asema kehitysmaissa on erityisen heikko. Lisäksi tavoite rohkaista lapsia osallistumiseen ja vaikuttamiseen mm. Lasten parlamenttien kautta on tärkeää.

Tarja Filatov (sdp) haastaa kaikki opettajat sekä koululaisten äidit ja isät mukaan Nenä-päiväkeräykseen 55 eurolla, jolla saa ompelijan koulutuksen yhdelle tytölle (Solidaarisuus).

Kirsi Ojansuu (vihr.) osallistuu Nenäpäivään lahjoittamalla 50 euroa Msingin Ystävyysseura ry:lle ja haastan Hämeen maakuntaliiton henkilöstöineen myös lahjoittamaan Msingin Ystävyysseuralle hyväksi katsomansa summan. Seura on Kepan ja Uhusiano ry:n jäsen.

Tansaniassa sijaitseva Msingi on Hämeenlinnan (ennen kuntaliitosta Hauhon) ja Janakkalan ystävyyskunta. Se sijaitsee Keski-Tansaniassa keskellä "ei mitään" n. 800 kilometrin päässä Dar es Salaamista. Kylässä ei ole sähköjä ja tiet alueella ovat lähes olemattomia.

Kynttilöiden valo ja lämpö auttaa kaamoksen pimeydessä. Tunnelmallista syksyn jatkoa kaikille!

Timo Heinonen (kok.) haastaa kaikki eduskuntavaaliehdokkaat ja Radio Hämeen ystävät mukaan keräykseen omantunnon mukaan. Timon sydämenpäällä ovat lasten ja nuorten asiat.

Päivi Räsänen (kd.) haastaa mukaan kuulolla olevat kirkkovaltuustoehdokkaat haluamallaan summalla mukaan. "Keskinäinen auttaminen, heikoista huolehtiminen, kärsivien ja puutteessa elävien auttaminen on ihmisen ja yhteiskunnan sivityksen mittari."

Risto Autio haastaa Herrainklubilaiset, hämeenlinnalaisia joko alunperin tai asuvat vieläkin joko kaupungissa tai lähialueella. Hän haastaa heidät 20 euroa /per ukko.

Sirkka-Liisa Anttila lahjoittaa 50 euroa SPR:n kohteeseen ja haastaa mukaan nenäpäivän keräykseen Hämeen maakuntahallituksen ja maakuntavaltuuston jäsenet.

Kansanedustajien haasteet luetaan lähetyksissä myös ennen Nenäpäivää. Varsinainen haastekeräyspäivä on perjantaina 5. marraskuuta klo 9-16.

Nenäpäivän keräystuotolla autetaan kehitysmaiden lapsia kohti parempaa elämää. Avun toimittavat perille yhdeksän merkittävää kehitysyhteistyöjärjestöä: Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen UNICEF, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Fida International, Suomen Lähetysseura, Solidaarisuus ja SASK.