Paljaat rinnat kohauttavat aina

Lapsi imee äitinsä rinnoista ravintoa. Osa miehistä ei pääse tisseistä koskaan irti, vaan kaihoisasti tuijottelee niitä sopivan paikan tullen vielä aikuisenakin. Tätä mieltä on Heikki Ahonen, joka kertoo pakinassaan mielipiteensä rinnoista.

rinnat
Heikki Ahonen
YLE Lahti

Tissit, rinnat, bostat… Kyllä niistä puhutaan, mutta ne ovat kuitenkin tabu.

Iltapäivälehdissä kohistaan silloin tällöin suosikkiyhtyeen esiintymisen aikana lavalla vilahdelleista paljaista rinnoista.

Jokunen vuosi sitten Janet "Michaelin sisko" Jackson kohautti maailmaa lipsauttaessaan TV-gaalassa tisunsa paljaaksi. Nänni oli peitetty tähden muotoisella tasselilla. Ja sensaatiohan siitä seurasi. Rinnan paljastumista paheksuttiin suureen ääneen.

Mikä niissä tisseissä sitten on niin pahaa, että ne on peitettävä visusti muiden katseilta?

Ei, ei, älkää nyt käsittäkö väärin, että haluaisin tuijotella naisten rintoja ja toivoisin näkeväni kaduilla paljaita ryntäitä. Ihmetyttää vain, miksi paljas tissi on aina niin sykähdyttävä, että siitä pitää nostaa meteli. Ja kuka sen metelin nostaa?

Lapsi imee äitinsä rinnoista ravintoa. Osa miehistä ei pääse tisseistä koskaan irti, vaan kaihoisasti tuijottelee niitä sopivan paikan tullen vielä aikuisenakin. Paitsi eivät tietenkään niitä äitinsä rintoja vaan muiden naisten suloja. Nämä kaksilahkeiset muodostavat tissimiesten alalajin. Tissimiehet eivät varmasti pahastu paljaista rinnoista.

Itse kuulun siihen mieslajiin, jolle tissit ovat ihan ok, mutta eivät mikään naiseuden mitta. Oikeastaan olen jopa sitä mieltä, että pienet rinnat ovat suuria kauniimmat.

Olin kesällä Mukkulassa Summer up -festivaalilla. Petri Nygårdin esiintymisessä kaiken teiniyleisön edessä tanssijanaiset paljastivat rintansa. Hui kamalaa. Varmaan jonkun sielunrauha järkkyi, kun lavalla roikkui neljä lihakimpaletta.

Itselläni ei viisarikaan värähtänyt ja seurasin tätä varmasti sykähdyttäväksi tarkoitettua performanssia lähinnä välinpitämättömänä. Eli meikäläisen sielunveljetkään eivät hätkähdä paljaista rinnoista. Sitä paitsi niitä harvoin voi nimittää "suloiksi".

Rintojen paljastaminen määritellään kai sukupuolisiveyden loukkaamiseksi. Mutta kun eivät rinnat ole edes sukupuolielimiä! Siitä siis loukkaantuvat ja nostavat metelin ne, joiden mielestä tissit kuuluvat vain siihen muksun ruokintaan, sänkykammaripuuhiin ja saunaan. Eli miehet, jotka ovat mustasukkaisia oman mahdollisen kumppaninsa suloista. Muut eivät saa niitä nähdä ja parempi olisi, jos kukaan ei näkisi kenenkään tissejä. Niiden näkemisestä voi tulla vaikka irstaita ajatuksia.

Niin, tai sitten nämä paheksujat vertaavat varmasti omien kultiensa varustuksia näihin vilahtavin vieraisiin ja julkisempiin rintoihin.

Luulisin, että feministit ovat myös halukkaita rajoittamaan tissinäkyvyyttä. Vuosia sitten telkkarissa pyöri olutmainos, jonka pääosassa olivat kohublondi Jenni Aholan rinnat. Kuva oli rajattu pariin otteeseen kaulasta vyötäröön. Huomiopisteessä olivat ne kaksi bikineistä pullottavaa. Muistelen julkisuudessa käydyn tuolloin vilkasta keskustelua naisen esineellistämisestä. Kovinta ääntä taisivat käyttää paheksuvat naiset. Muistikohan kukaan kysyä mallien – tai siis mallin – mielipidettä?

Ei-tissimiehenä olen sitä mieltä, että rinnat ovat kauneimmillaan sopivasti peitettyinä. Eivät nakuina valtoimenaan hyllyvinä maitorauhasina.

Lähteet: YLE Lahti / Heikki Ahonen