Sami Hintsanen ja Motoriikka-Miikka duetoivat

Nenäpäivälavalle duona kipuavat Sami Hintsanen ja Motoriikka-Miikka tunnustavat olevansa luonnostaan pöljiä. Molempien kaikkien aikojen pöljin teko liittyy vähiin vaatteisiin.

motoriikka
Sami Hintsanen ja Motoriikka-Miikka.
Sami Hintsanen ja Motoriikka-Miikka harjoittelivat Nenäpäivä-duettoaan torstaina Tohlopissa.YLE / Anna Sirén

Pöljäilypaljastuksia kysyttäessä Sami Hintsanen tunnustaa esitelleensä laulunlahjojaan erikoisissa tamineissa.

- Joukkueemme voitti erään turnauksen, ja siitä ilahtuneena esitin Maamme-laulun Tampereen Keskustorilla naisten uimapukuun pukeutuneena. Kuvatodisteet eivät ole kovin mairittelevia, Hintsanen nauraa ja toivoo samaan hengenvetoon, että tieto ei tavoittaisi hänen äitiään.

Tartu mikkiin -juontajana parhaiten tunnettu Hintsanen ei ole ensimmäistä kertaa nenää kyydissä.

- Olen ollut Nenäpäivässä mukana ennenkin. Tämä on minulle helpoin mahdollinen tapa tehdä hyvää, joten totta kai osallistun. Sitäpaitsi pöljäily sopii pöljälle luonteenlaadulleni.

Perjantai-illan showssa Hintsanen tarttuu mikkiin, mutta samalla lavalla esiintyy myös sastamalalainen talentti, Motoriikka-Miikka, joka kuvittaa Hintsasen laulun sanat. Kuvitus on pöljimmästä päästä, joten Motoriikka-Miikan täytyy olla luonnostaan pöljä?

- Kyllä. Pöljyys on minulla verissä. Jo kouluaikoina kehittelin kaikenlaista hölmöä tylsien tuntien ratoksi. Opettajat saivat siitä varmasti harmaita hiuksia, mutta kyllä monella oli hymynkarekin huulessa, Miikka muistelee.

Lapset ja hyväntekeväisyys ovat tunnetusti lähellä Miikan sydäntä, siksi Nenäpäivään osallistuminenkin oli itsestäänselvää. Tosin illalla nähtävä esitys on enemmän suunnattu aikuisille.

- Meidän esiintymisvuoromme on myöhemmin illalla. Tässä laulussa käytetään sellaistakin elekieltä, joka sopii paremmin aikuiskatsojille, Miikka sanoo.

Pöljintä mitä Motoriikka-Miikan takaa löytyvä Miikka Mäkelä muistaa ikinä tehneensä ovat kotikonnuilla Ellivuoressa tapahtuneet perinteiset vappuiset mäenlaskut - alasti.

- Se oli varmaan kyllä aika pöljää, Miikka tunnustaa.

Lähteet: YLE Tampere / Anna Sirén