1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

YLE viettää Nenäpäivää

Yleisradion kanavilla vietetään tänään Nenäpäivää. Nenäpäivään huipentuu kolmiviikkoinen kampanja, jolla kerätään varoja kehitysmaiden lasten auttamiseksi.

Toimitusjohtaja Lauri Kivinen pääsi juontohommiin. Kuva: YLE / Jukka Koski

Ylen aikainen ja muut Radio Suomen maakuntaradiot keräävät perjantain radiolähetyksissään lahjoituksia ja lukevat kuuntelijoiden terveisiä ja haasteita. Nenäpäivä-show nähdään tänään tv2:ssa kello 18 alkaen.

Pääkaupunkiseudulla järjestetään tänään myös erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia. Vermossa ravataan päivällä Nenäpäiväravit ja Helsingin keskustan Kalevankatu tarjoaa erilaisia musiikki- ja muita esityksiä.

Lisäksi työpaikoilla, päiväkodeissa ja kouluissa tempaistaan Nenäpäivän hyväksi.

Uusia juontajia Ylen aikaisen studiossa

Aamupäivän aluksi Ylen aikaisen kuulijat höristivät korviaan kun puikkoihin pääsi toimitusjohtajatason juontaja. Lauri Kivinen juonsi tovin lähetystä Tiina von Martensin kanssa, mutta hetken päästä miehellä taisi nousta pala hetkeksi kurkkuun.

– Esitän sulle tarjouksen josta et voi kieltäytyä. Minä poistun nyt studiosta ja sinä jatkat lähetystä, eiks niin? Homman nimi on täällä Yleisradiossakin moniosaaminen, totesi Tiina Laurille.

Puoli kahdentoista aikaan studioon hiipivät leijona-asuiset Marja Hintikka ja Mikko Kekäläinen Puoli seitsemän -ohjelmasta.

– Me menemme leijonien kanssa pesemään autoja Tuomarinkylän ABC:lle, toteaa Mikko.

– Mutta oikeasti nämä asut ovat meillä Lenita Airiston takia. Lenita tulee meille vieraaksi. Me pelätään sitä, korjaa Marja.

Neljättä kertaa vietettävän Nenäpäivän takana on Ylen Hyvä Säätiö. Sen toiminnassa on mukana yhdeksän kehitysyhteistyöjärjestöä, jotka vievät avun perille. Suomen UNICEF, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Fida International, Suomen Lähetysseura, Solidaarisuus ja SASK.