HS: Lähes puolet kirkolliskokousedustajista suopeita homopareille

Kirkolliskokouksen edustajista melkein puolet kannattaa homo- ja lesboparien kirkollista siunaamista tai ainakin rukoushetkeä heidän puolestaan kirkossa. Oikeutta kirkolliseen vihkimiseen kannattaa kuitenkin vain 12 edustajaa. Edustajien kannat selviävät Helsingin Sanomien kyselystä.

Kotimaa

Helsingin Sanomien kyselyyn vastasi 55 kirkolliskokousedustajaa. Äänioikeutettuja edustajia on yhteensä 108.

Edustajista 26 kannattaa homoliiton kirkollista siunaamista ja 17 hyväksyy homopareille rukoushetken kirkossa. Yhdeksän edustajaa ei kannata siunaamista, mutta toivottaa homo- ja lesboparit silti tervetulleeksi seurakuntaan. Kaksi edustajaa ei halunnut vastata kysymykseen ja yksi ei hyväksy homoseksuaalisuutta lainkaan.

Kyselyssä tiedusteltiin myös edustajien kantaa sukupuolineutraaliin avioliittolakiin. 33 edustajaa on sitä mieltä, että kirkon ei pidä muuttaa käsitettään miehen ja naisen välisestä avioliitosta kun taas 12 edustajaa hyväksyy homoparien kirkollisen vihkimisen. Kymmenen edustajaa ei halunnut vastata kysymyksen.

Kirkolliskokous on luterilaisen kirkon ylin päätöselin. Kirkolliskokous käsittelee homo- ja lesboparien asemaan kirkossa ensi keskiviikkona. Viime helmikuussa piispainkokous esitti kirkolliskokouksen käsittelyn pohjaksi, että parisuhteensa rekisteröineiden puolesta voisi rukoilla.

Lähteet: YLE Uutiset