1. yle.fi
  2. Uutiset

Interpol julkaisi tietoja al-Qaidan pakettipommeista - tavallisia ihmisiä kehotetaan valppauteen

Kansainvälinen poliisijärjestö Interpol julkaisi lauantaina valokuvia ja yksityiskohtaista tietoa pommeista, jotka löytyivät runsas viikko sitten rahtikoneista Dubaissa ja Britanniassa. Tietojen jakamisella pyritään siihen, että poliisi ja tavalliset ihmiset tunnistaisivat vaaralliset räjähteet entistä tehokkaammin.

Ulkomaat

Interpol uskoo, että pommitietojen julkaiseminen auttaa löytämään vaaralliset räjähteet nykyistä nopeammin.

Interpolin niin sanotussa Oranssissa ilmoituksessa järjestö kertoo tarkemmin pommien tuntomerkeistä. Tiedotteessa on myös lähikuvia pommeista.

Useat epäilyttävät tuntomerkit voivat järjestön mukaan johtaa räjähteen jäljille. Paketin ympärille on voitu kääriä muun muassa poikkeuksellisen paljon teippiä, paketti saattaa haista oudolle tai siitä törröttää johtoja.

Järjestön pääjohtajan mukaan tavallisten ihmisten valppaus on auttanut aikaisemmin terrori-iskujen ehkäisyssä. Näin kävi toukokuussa New Yorkissa, kun yleisön ilmoitukset johtivat Times Squaren pommimiehen jäljille.

Arabian niemimaalla toimiva al-Qaida ilmoittautui perjantaina rahtipommien lähettäjäksi. Pommipaketit oli lähetetty Yhdysvaltoihin, mutta räjähteet löytyivät Dubaissa ja Britanniassa rahtikoneiden ratsian aikana.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi