Indonesian tulivuorenpurkaus jatkuu, lentokaaos pitkittyy

Merapi-tulivuoren purkaus syöksee edelleen tuhkaa satojen kilometrien päähän. Tuhka on sekoittanut lentoliikennettä myös sunnuntaina. Tulivuoren läheisyydestä on löydetty lisää kuolonuhreja.

Ulkomaat

Kansainväliset lentoyhtiöt ovat joutuneet suunnittelemaan uudelleen kymmeniä lentoja tulivuorenpurkauksen takia. Lentoja on kuitenkin jouduttu peruuttamaan huomattavasti vähemmän kuin päivää aikaisemmin lauantaina.

Merapin purkausta verrataan jo Islannin keväiseen tulivuorenpurkaukseen, joka sekoitti pahoin Euroopan lentoliikennettä.

Satojen kilometrien päähän tuhkaa sylkevä Merapi sijaitsee Jaavan saarella runsaan 400 kilometrin päässä pääkaupungista Jakartasta. Toinen merkittävä kaupunki Yogyakarta on vain 26 kilometrin päässä vuoresta.

Ilmatila selkisi hetkeksi sunnuntai-iltana, mutta maanantaina tuhkan uskotaan sotkevan jälleen lentoyhtiöiden suunnitelmia.

Tulivuori uhkaa paikallisia

Merapi purkautui rajusti perjantaina, eikä purkaus näytä laantuvan vielä vähään aikaan.

Tulivuoren läheisyydestä on löydetty tähän mennessä yli 130 kuolonuhria. Viranomaiset varoittavat, että Merapi uhkaa edelleen suuresti paikallisia asukkaita.

Yli 270 000ihmistä on evakuoitu Merapin muodostamalta vaaravyöhykkeeltä.

Lähteet: AFP, AP