1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sami Toiviainen

Namika Lahti asettaa suuria odotuksia uudelle jenkille

Lauantaina Suomen Cupissa vajaalla joukkueella Espoon Hongalle hävinnyt Namika Lahti odottaa paljon tuoreelta jenkkivahvistukselta. Brian Wethersin syrjäyttäneeltä Tyrone Nelsonilta toivotaan tuovan lisää hyökkäysvauhtia ja levypallojen riistoja.

Valmentaja Sami Toiviainen toivoo Roope Suonion (oik.) paluuta pelikuntoon. Kuva: YLE / Hanna Poikolainen

Namika Lahden päävalmentaja Sami Toiviainen tilasi vahvistukseksi ison miehen, joka ei kuitenkaan olisi kokoluokalleen tyypillinen eli hidas, vaan nopea ja urheilullinen.

- "Isoa ja ilkeää" miestä lähdimme tilaamaan ja toivottavasti sellainen saatiin. Tarvitsemme puolustuspäässä levypalloja, joista pääsisimme aiempaa nopeammin hyökkäyksiin, Toiviainen listaa.

Toiviaisen mukaan Nelson on erityyppinen kuin Brian Wethers

- Nelson ei ole niinkään pallollinen pelaaja, hän elää enemmän hyvistä syötöistä. Toivottavasti tuo korin alle lisää rämäpäisyyttä. Vaikka James Mathis on ollut siellä päässä hyvä, vastustaja alkaa jo tuntea hänen pelitavan, Toiviainen toteaa toisesta Namikan vahvistuksesta.

Nelsonin kohdalla Toiviainen uskoo, että seuraavien kymmenen päivän aikana treenit ja kolme peliä kertovat, mihin mies kykenee.

Namika takamiesosaston loukkaantumistilanne näyttää jo paremmalta. Ilkka Vuoren polvi on jo kunnossa ja hän tekee paluun harjoituksiin, Roope Suonion nivusrepeämää hoidetaan tiiviisti fysioterapiassa.

- Toivottavasti mies olisi pelikunnossa perjantaina, Toiviainen sanoo.

Alkukauden arvosana - kohtalainen

Toiviainen pitää tämän vuoden Korisliigaa tasaisena, ja mikä parasta, hyvätasoisena.

- Mukana on paljon hyviä jenkkivahvistuksia ja liigaan paluun tekevät, maajoukkuetason pelaajat kuten Antti Nikkilä ja Juha Stén nostavat sarjan arvostusta entisestään, Toiviainen iloitsee.

Namikan pillinviheltäjä ei pidä yllätyksenä, että KTP johtaa Korisliigaa, mutta uskoo, että kotkalaisten lento ei kestä kevääseen asti vaan muut tulevat rinnalle ja ohi. Namika Lahden alkukautta Toiviainen pitää kohtalaisena. Kotipeleissä joukkue on onnistunut hyvin, vieraissa on tahmeaa.

- Kotihallissa voidaan pelata "hurlumheita" mutta vieraissa peli on saatava rauhoittumaan ja keskittyminen paremmaksi. Se on minun vastuulla, Toiviainen myöntää.

Toiviainen toivoo, että faneilla riittää kärsivällisyyttä, kuten joukkueellakin, pelin saattamisessa parempiin uomiin.

- Ei pidä hätäillä vaikka välillä näyttää, että punainen lanka olisi hukassa. Siellä on silti jokin ajatus takana, jota harjoittelemme.

Toiviainen kiittääkin Namikan faneja vuolaasti.

- Urheilutalolla on ollut aina hyvä tunnelma ja tänä syksynä jopa entistäkin hienompi meininki.