1. yle.fi
  2. Uutiset

Tanssiva Pinocchio kiertää maakuntaa

Watt ja Wasa Teater tuottavat yhteistyössä tanssi- ja musiikkinäytelmän Wasa Teateriin. Vaasan lisäksi sanatonta näytelmää tanssin ja musiikin keinoin esitetään yhdeksällä paikkakunnalla Pohjanmaan rannikolla.

Wasa teater
Kuvassa Pinocchio, Simon Häger.
Pinocchiota esittää Simon Häger.YLE Mari Latva-Karjanmaa
Kohtaus Wasa Teaterin Pinnocchiosta.
Wasa Teaterin Pinocchio toteutetaan tanssin ja musiikin keinoin ilman sanoja. (1:12) Kuvaus ja editointi Mari Latva-Karjanmaa.

Wasa Teaterin Pinocchio pohjautuu Carlo Collodin alkuperäistekstiin. Ohjaaja ja koreografi Jakob Höglund halusi tehdä teoksensa nimenomaan alkuperäisversiosta.

- Mutta myös Disneyn versio on otettu huomioon. Collodin kirjaa tai Walt Disneyn tulkintaa ei kuitenkaan tarvitse välttämättä tietää. Näyttämöllä on ihan oma tarinansa, kertoo koreografi Jakob Höglund.

Tarinan toteuttavat viisi Vaasan alueen tanssitaiteilijoiden eli Wattin tanssijaa ja kaksi teatterin näyttelijää. Vaasan lisäksi Pinocchio seikkailee myös yhdeksällä muulla paikkakunnalla Kokkolasta Kristiinankaupunkiin. Kaikkiaan Pinocchion näkee liki kolmetuhatta koululaista. Näytelmä sopii myös aikuisille.

- Pinocchio on tehty tietysti lapsille. Mutta ajattelin, että äiti ja isä ovat mukana katsomassa näytelmää ja se sopii myös heille. Hyvää lastennäytelmää voi mennä katsomaan, vaikka ei omia lapsia olisikaan, toteaa Jakob Höglund.

Pinocchion musiikista vastaa Eero Paalanen. Tanssijat ovat Lotta Kaarla, Nanna Rahikainen ja Anton Söderman. Näyttelijät ovat Simon Häger ja David Sigfridsson.

Ensi-ilta on torstaina 11.11.2010.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi