Kiasman galleriassa 599 ite paremmin tehtyä teosta

Kiasman Tee ite parempi -galleriaan kesän aikana ladatuista teoksista on nyt julkaistu kymmenen parhaan lista. Voittajaksi valikoitui äänestyksen perusteella Mikko Antonin puupiirros Together Forever. Se on esillä Kiasman Takaikkuna-tilassa 31.12.2010 asti.

kulttuuri
Tee ite parempi -kampanjan voittaja Mikko Antonin teos Together Forever.
Tee ite parempi -kampanjan voittaja Mikko Antonin teos Together Forever.Valtion taidemuseo / Kuvataiteen keskusarkisto / Petri Virtanen

Tee ite parempi -galleriaan ladattujen teosten massiivisesta määrästä valikoitunut kymmenen parhaan työn lista on koottu Facebookin kautta annettujen äänien perusteella. Järjestys muodostui katsomiskertojen ja annettujen äänien suhteesta, eli pelkkä teoksen katsominen ei ratkaissut sijoitusta. Jos jotakin teosta katsottiin tuhat kertaa ja se sai sata ääntä, paremmin sijoittui teos, joka sai niinikään sata ääntä, mutta jota oli katsottu vaikkapa 500 kertaa.

Näin järjestäjät tahtoivat välttää sen, että galleriassa heti alkuvaiheessa mukana olleet teokset olisivat hyötyneet pidemmästä esilläoloajasta.

Tiedossa ei ole, kuinka paljon teoksia kaiken kaikkiaan katsottiin.

Halukkuutta osallistua kampanjaan oli etukäteen vaikea arvioida, mutta lopputulos oli järjestäjille mieluinen. 599 teosta on huikea määrä, etenkin kun teosten tekemisen ja niiden galleriaan lataamisen eteen on täytynyt nähdä vaivaa, huomauttaa tiedottaja Päivi Oja Kiasmasta.

Tee ite parempi -kampanjaan osallistui tekijöitä sekä yksittäisillä teoksilla että koko tuotannollaan, kertoo Oja. Vaikka teosten äänestäminen on päättynyt, niitä voi edelleen kommentoida Facebookin kautta tai katsella virtuaaligalleriassa (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus